twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 08:08
Εκτύπωση

12

Δήλωση Γ. Καραβασίλη:

Ανικανότητα και αδιαφάνεια και στη διάθεση των κονδυλίων για την πανδημία από την Δημοτική Αρχή.



Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξή μας ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ιατρός Λεωνίδας Μπιλιράκης ζήτησε στοιχεία για τον τρόπο διαχείρισης των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων λόγω της πανδημίας που λαμβάνει ο Δήμος.



Ο κ. Δήμαρχος απαξίωσε ο Δημοτικό Συμβούλιο κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του και δεν απάντησε στην ερώτηση, όπως και σε καμία από όσες έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.



Η δυστοκία του κ. Δημάρχου να απαντά στις ερωτήσεις ελέγχου που προβλέπεται από τη νόμιμη και δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ είναι κατανοητή όταν θα πρέπει να δικαιολογήσει τη διάθεση του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων σε προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας.


Των προσλήψεων που έγιναν με αδιαφανή τρόπο, με προθεσμίες υποβολής αιτήσεων 48 ωρών, για να διοριστούν ψηφοφόροι, υποψήφιοι της παράταξης του δημάρχου, ακόμη και μέλη τοπικών συμβουλίων κοινοτήτων.



Ο κ. Μπιλιράκης τόνισε ότι τα χρήματα θα πρέπει να κατευθύνονται σε δράσεις που να βοηθούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας αντί για διορισμούς ημετέρων.


Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε είναι η αγορά Rapid Tests και η πρόσληψη νοσηλευτών που θα μπορούσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα να προβαίνουν σε ελέγχους στοχευμένων ομάδων, χωριών που μπορεί να εμφανιστούν κρούσματα, ωφελούμενων όπως του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, καθώς και σε όλο το προσωπικό του Δήμου.



Είναι καταφανές ότι η δημοτική αρχή Κάρμαντζη δεν μπορεί και δεν θέλει να διαμορφώσει δράσεις για την προστασία της υγείας των δημοτών.

12

image

image

Newsletter