twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 12:26
Εκτύπωση

12Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη ΜΟΔ ΑΕ, για την υλοποίηση του Υποέργου: «Αναβάθμιση δεξαμενών και αντλιοστασίων ύδρευσης Ηρωικής Νήσου Ψαρών», συνολικού προϋπολογισμού 322.227,68 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

 

Αποτελεί τμήμα του ευρύτερου έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση δεξαμενών και αντλιοστασίων ύδρευσης Ψαρών- Εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας – Ενεργειακή υποστήριξη υδρευτικού συστήματος» που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ με συνολικό προϋπολογισμό 724.633,51 ευρώ. Η υλοποίηση του 2ου Υποέργου (προμήθεια) που προβλέπει την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και μικρού φωτοβολταϊκού, το οποίο θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης, θα γίνει με ευθύνη του δήμου μας.

 

Με την προγραμματική σύμβαση προβλέπεται η ανάληψη εκ μέρους της ΜΟΔ ΑΕ, μέσω της νεοσύστατης Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας της, της δημοπράτησης, της επίβλεψης και της οριστικής παραλαβής του έργου.

 

Το φυσικό αντικείμενο που θα υλοποιηθεί αφορά εργασίες αποκατάστασης της λειτουργικότητας των πέντε δεξαμενών και των τριών αντλιοστασίων του δικτύου ύδρευσης.

 

Ειδικότερα όσον αφορά στις δεξαμενές περιλαμβάνεται η εφαρμογή υδροβολής για τον εσωτερικό καθαρισμό τους, η αποκατάσταση των επιφανειών σκυροδέματος, η στεγανοποίηση των εσωτερικών επιφανειών και η συντήρηση των εξωτερικών, η εγκατάσταση διάταξης μέτρησης στάθμης, η κατασκευή εγκατάστασης καθαρισμού του νερού και τέλος ο καθαρισμός η περίφραξη και ο ηλεκτροφωτισμός του περιβάλλοντος χώρου.

 

Όσον αφορά στα αντλιοστάσια περιλαμβάνεται η βαφή και η αντικατάσταση των μεταλλικών κουφωμάτων των οικίσκων τους, η αντικατάσταση αντλιών και του συστήματος χλωρίωσης, η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος εξοικονόμησης ενέργειας και Η/Ζ σε κάθε αντλιοστάσιο καθώς και ορισμένες μικρότερης κλίμακας εργασίες.

 

Βάσει των όρων της σύμβασης, η ΜΟΔ δεν πρόκειται να έχει αμοιβή για την άσκηση της αρμοδιότητας που της ανατίθεται μέσα από την προγραμματική σύμβαση, ενώ ορίζεται ότι οι τυχόν δαπάνες των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΜΟΔ, όπως μετακινήσεις κ.α. θα καλύπτονται από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της εταιρείας

12

image

image

Newsletter