twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 13:48
Εκτύπωση

12

Σε μάστιγα εξελίσσεται η αδιαφάνεια στις προσλήψεις που γίνονται με την ευχέρεια που έχει φέρει η Πανδημία. Έτσι μετά τις αδιαφανείς προσλήψεις στον Δήμο Χίου, έχουμε ανάλογα περιστατικά και στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

 

Οι προσλήψεις αυτές γίνονται για την αντιμετώπιση άμεσης ανάγκης λήψης προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων, λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας που έχει φέρει Πανδημία.

 

Πρόσκληση για τις προσλήψεις αυτές δεν υπάρχει και έτσι δεν υπάρχει ισότητα στην εργασία για όλους τους πολίτες. Επίσης οι προσλήψεις αυτές δεν έχουν ανακοινωθεί στο site της περιφέρειας στην ενότητα "προκηρύξεις θέσεων", αλλά ούτε έχει σταλθεί κάποια ανακοίνωση.  Με μια προσεκτική ανάγνωση των προσληφθλεντων βλέπουμε ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν κάποιοι υποψήφιοι της Περιφερειακής Αρχής ή συγγενείς τους, αλλά ακόμη και δημοσιογράφοι.

 

Το ζήτημα για αυτές τις μεθοδολογίες προσλήψεων είναι κατεξοχήν ηθικό και αφορά το ζήτημα της ηθικής στην πολιτική. Δηλαδή αν ένας πολιτικός πρέπει να κινείται μόνο νόμιμα ή και ταυτόχρονα ηθικά. Οι προσλήψεις είναι μεν νόμιμες αλλά είναι ηθικές υπό την πολιτική έννοια; Την απάντηση σε αυτό έχει δώσει εδώ και αιώνες ο μεγάλος Έλληνας Φιλόσοφος, ο Αριστοτέλης ο οποίος τονίζει την αξία της ηθικής στην πολιτική.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

12

image

image

Newsletter