twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 13:41
Εκτύπωση

12

Ο ιστορικός πρόεδρος της κοινότητας Χαλκειού, Γ. Βαβυλουσάκης με σχεδόν τρεις δεκαετίες ενασχόλησης με τα του χωριού του έκανε σήμερα μια ακόμη ηχηρή παρέμβαση για το Χαλκειό και το μεταναστευτικό. Η τοποθέτηση του κ. Βαβυλουσάκη είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την τοποθέτηση του σημερινού ΔΣ της Κοινότητας του Χαλκειού κατά το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και έτσι μπορεί να ερμηνευτεί και ως άδειασμα.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Βαβυλουσάκης μιλώντας στη ChiosPress ανέδειξε και πάλι το ζήτημα των αποζημιώσεων κοροϊδία που έδωσε τελικά ο Δήμος Χίου στους πληγέντες του Χαλκειού από την παρουσία εκεί όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδων λαθρομεταναστών. Ζητά με τη δημόσια παρέμβασή του αυτό το ζήτημα να μπει στην κορυφή της ατζέντας τόσο της τοπικής κοινότητας, όσο και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Επίσης ο κ. Βαβυλουσάκης, όποιος από την προηγούμενη εβδομάδα με δήλωσή του στη ChiosPress, έχει αναφέρει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, σήμερα μας ενημέρωσε ότι το ίδιο θα πράξουν και πολλοί άλλοι πληγέντες με τους οποίους έχει συνομιλήσει.

 

Ακόμη κ. Βαβυλουσάκης υπενθυμίζει μια σειρά από ενέργειες που είχαν γίνει πριν κάποιες δεκαετίες, με αφορμή τη δημιουργία των στρατοπέδων στην περιοχή. Τότε είχε καταρτιστεί και υλοποιηθεί συγκεκριμένο πλαίσιο αντισταθμιστικών οφελών για το Χαλκειό και το ίδιο ζητά να γίνει και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια παρουσίας του ΚΥΤ στην περιοχή.

 

Ουσιαστικά πρέπει να γίνει ένα μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο που να αποφασίσει την άμεση έξωση του ελληνικού δημοσίου από τη ΒΙΑΛ και να καθορίσει το πλαίσιο των αντισταθμιστικών οφελών (αποζημιώσεις, έργα υποδομής, απαλλαγή από δημοτικό τέλη) για το Χαλκειό που σήκωσε το μεγάλο αυτό βάρος.

12

image

image

Newsletter