twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 00:24
Εκτύπωση

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε το μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο με θέμα την χωροθέτηση νέας δομής στη Χίο. Η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να γίνει στη θέση Μπαμπακιές της δημοτικής κοινότητας Αναβάτου.

 

12

Πάρα τις προσπάθειες του Στ. Κάρμαντζη και των μελών της δημοτικής αρχής του να περάσουν την ίδρυση νέας δομής στο νησί, που είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη πολιτική της Κυβέρνησης και του Ν. Μηταράκη αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού το δημοτικό συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία καταψήφισε την πρόταση αυτή.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόταση αυτή ήταν πολύ έξυπνα διατυπωμένη και σκοπό είχε να εγκλωβίσει επικοινωνιακά τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και να κερδίσει τις εντυπώσεις, ως δήθεν θέση ευθύνης. Ωστόσο η δημοτική αρχή παρουσίασε τη θέση αυτή, χωρίς καμία αναφορά σε λεπτομέρειες, όπως έκταση και πληθυσμό διαμονής για πρόδηλους λόγους.

 

Την πρόταση ίδρυσης δομής στις Μπαμακιές υπερψήφισαν 13 σύμβουλοι, δηλαδή οι σύμβουλοι του Συνδυασμού Κάραμντζη, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων μεταγραφών: Βεργίτση και Μπελέγρη και τον ανεξάρτητο Β. Μυριαγκό.

 

Ο μόνος που διαφοροποιήθηκε από τον Συνδυασμό Κάρμαντζη και καταψήφισε ήταν ο Ζ. Ζαννίκος.

 

Την πρόταση της δημοτικής αρχης Κάρμαντζη καταψήφισαν 29 δημοτικοί σύμβουλοι, δηλαδή σύσσωμη η αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων του Ζ. Ζαννίκου, που αναφέρθηκε ήδη, του ανεξάρτητου πλέον, Χ. Μπουρνιά και του πρόεδρου της τοπικής κοινότητας Αναβάτου κ. Φιστέ, στον οποίο δόθηκε τελικά το δικαίωμα να ψηφίσει.

 

Για την ιστορία αναλυτικά οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν μαζί με τον Στ. Κάρμαντζη την πρόταση για τη δημιουργία νέας δομής στη θέση Μπαμπακιές είναι οι εξής:

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

ΚΛΙΑΜΕΝΑΚΗΣ

ΜΑΝΤΙΚΑΣ

ΜΑΝΔΑΛΑΣ

ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΖΩΑΝΟΣ

ΞΕΝΑΚΗΣ

ΒΕΡΓΙΤΣΗΣ

ΠΑΤΕΡΙΜΟΣ

ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ

ΒΕΡΓΙΝΑΣ

 

12

image

image

Newsletter