twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 20:23
Εκτύπωση

O Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ανακοινώνει την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ». Με την 205.2/2021 απόφαση του Δ.Σ του Πράσινου Ταμείου η δράση εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ». Πρόκειται για προμήθεια εξοπλισμού και εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 200.260,00 €, εκ των οποίων 40.052,00 € διατίθενται από ίδιους πόρους του δήμου μας.

12

Η δράση περιλαμβάνει την τοποθέτηση δίδυμων υπόγειων κάδων συλλογής οικιακών απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε τρία σημεία των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού. Πρόκειται για καινοτόμα συστήματα βυθιζόμενων κάδων τα οποία θα λειτουργούν με υδραυλικούς αυτοματισμούς. Τα απορρίμματα (μικτά και ανακυκλώσιμα) θα συμπιέζονται και θα συλλέγονται με τα υφιστάμενα οχήματα του δήμου μας.

 

Η δράση αυτή συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος του δήμου μας, αφού βελτιώνεται σημαντικά η αισθητική στους χώρους συλλογής απορριμμάτων και εκμηδενίζονται οι επιφανειακοί ρύποι (οσμές, υγρά, στερεά απόβλητα).

 

12

image

image

Newsletter