twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 15:01
Εκτύπωση

Τα σχολεία το διάστημα που ήταν κλειστά, αλλά και τώρα που λειτουργούν στη Χίου ένεκα των ανοικτών παραθύρων και πορτών έχουν μηδενικά έξοδα για τη θέρμανσή τους.

12

Ο Μ. Σκούφαλος εγκαλεί τον Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κ. Καρατζά και του ζητά το γιατί δεν γίνεται ο αντιλογισμός του πετρελαίου, δηλαδή τα διαθέσιμα ποσά ανά σχολείο για θέρμανση να δοθούν στα σχολεία για κάλυψη άλλων αναγκών.

Ο κ. Σκούφαλος με ηλεκτρονική μήνυμα ζητά πιεστικά εξηγήσεις.

 

Αναλυτικά ο κ. Σκούφαλος έγραψε:

«ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ  ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ  ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ , ΑΔΕΔΥ , ΕΛΜΕ  ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΧΟΛΗΣ ΧΙΟΥ 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.»

 

Ο Κ. Καρατζάς από την άλλη σήκωσε το γάντι και με το γνωστό επιθετικό του ύφους απάντησε στον κ. Σκούφαλο

"Περιμένω κ. Σκούφαλε να στείλετε στα σχολεία την έγγραφη ερώτηση-απάντηση της Δημοτικής σας παράταξης προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, που να ρωτά, το γιατί δεν εφαρμόστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ψηφίσατε!!!!!! Απ' ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα (να ρωτήσετε δηλαδή). Είναι κάτι, που αντιβαίνει με τις θέσεις σας στον συνδικαλισμό. Εγώ, τουλάχιστον, φρόντισα να ενημερωθώ και να ενημερώσω τους συναδέλφους για την σχετική νομοθεσία. Επίσης, γιατί ως παράταξη δεν προσφύγατε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την μη εφαρμογή της απόφασης; Οι Σχολικές Επιτροπές απαιτούν να χρηματοδοτούνται νόμιμα, αλλά εκείνες είναι εκτελεστικά-διαχειστικά όργανα, δεν είναι πολιτικά (Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και Οικονομική Επιτροπή). Τα τρία τελευταία φροντίζουν για την χρηματοδότηση των σχολείων. Και στα δύο απ τα τρία δεν έχει πλειοψηφία η Δημοτική Αρχή.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής"

12

image

image

Newsletter