twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 11:03
Εκτύπωση

Το μέλος της Συμμαχίας Αξιών και μέλος   της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Χίου κ. Γιώργος Αμέντας καταψήφισε το δεύτερο θέμα  του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου για το 2021, που αναφερόταν στην κατανομή του ποσού της 4ης τακτικής δόσης, καθώς για μία ακόμη φορά έγινε περικοπή της τακτικής δόσης χρηματοδότησης των Σχολείων από το ταμείο του Δήμου , χωρίς να εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση λογιστική τακτοποίηση του ποσού της περικοπής μέσω έκτακτων επιχορηγήσεων.  

12

 

Αναλυτικότερα η Δήλωση του κ. Αμέντα:

"Εκτός αυτού, η κατανομή του ποσού που απέμεινε μετά την περικοπή έγινε με γνώμονα την παρακράτηση του 20% , πάγια πρακτική που ακολουθεί η επιτροπή για την κατανομή των τακτικών δόσεων σε 80% στα ταμεία των σχολείων και το 20% στο ταμείο της επιτροπής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των άμεσων διαθέσιμων πόρων στα ταμεία των Σχολικών Μονάδων. Προτείναμε την τροποποίηση της πρακτικής αυτής έστω μόνο για αυτή την φορά λόγω των αυξημένων αναγκών των σχολείων αλλά η πρόταση μας δεν έγινε αποδεκτή από την Δημοτική αρχή που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής.         

 

Καταγγέλλουμε την Δημοτική αρχή γιατί τα συνολικά έσοδα των σχολικών ταμείων για το έτος 2020 ήταν σημαντικά μειωμένα σε σχέση με το 2019. Οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκαν σε μειώσεις που ξεπερασαν τα 2.000 ευρώ ανά σχολική μονάδα.  

 

Απαντήστε μας Κύριοι της Δημοτικής αρχής! 

 

Πότε επιτέλους σκοπεύετε  να βάλετε την Παιδεία σε προτεραιότητα?"

12

image

image

Newsletter