twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 17:22
Εκτύπωση

Η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη εξελίσσεται στον μεγαλύτερο οπαδό της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό στο νησί, έτσι όπως εκφράζεται μέσα από τον Ν. Μηταράκη και τα ΜΑΤ που ήρθαν στο νησί μας.

12

Για ακόμη μια φορά η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να συνδέσει το κλείσιμο της ΒΙΑΛ με τη δημιουργία υπερδομής στο Αίπος, διαγράφοντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, παραβιάζοντας τον θεσμικό της ρόλο την για μικρή δομή εώς 500 άτομα μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση και εν συνεχεία προώθησή τους στις δομές της ενδοχώρας.

Υπάρχουν τόσες δομές στην ενδοχώρα και η είναι απορίας άξιο τι θα εξυπηρετήσει μια τέτοια δομή στο νησί; Εκτός φυσικά από κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα στη σίτιση κτλ.

 

Αναλυτικά η δήλωση της Δημοτικής Αρχής:

Αυτονόητα πρέπει να κλείσει η ΒΙΑΛ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά η Κυβέρνηση. Αυτονόητα επίσης, όπως επισημαίνεται και στην επιστολή των αντιπεριφερειαρχών χρειάζεται να εξευρεθεί νέος χώρος. Χρειάζεται άμεσα μία σοβαρή συζήτηση χωρίς λαϊκισμούς, για να βρούμε τη λύση που προστατεύει το νησί μας, μειώνει τις ροές προς τη Χίο, κλείνει τη ΒΙΑΛ και τα δεκάδες διαμερίσματα.

Θετική η πρόσκληση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη για διάλογο. Είμαστε έτοιμοι για μία ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση.

 

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter