twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 17:38
Εκτύπωση

Ηχηρή παρέμβαση του επικεφαλής του Συνδυασμού «Χίος Μπροστά», Γ. Καραβασίλη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, ο οποίος αποκάλυψε ότι υπάρχει ήδη σχεδόν έτοιμη μελέτη για νέο ειδικό σχολείο στο Νησί και η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη πάει να δώσει - πετάξει 240.000 ευρώ για να κάνει νέα μελέτη αντί να επικαιροποιήσει την ήδη υπάρχουσα!

 

Η αποκάλυψη αυτή έγινε κατά το χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο Χίου, το οποίο ήταν μονοθεματικό και είχε ως θέμα τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία στο νησί.

12

Ειδικότερα ένα από τα πάγια αιτήματα των ατόμων με αναπηρία είναι η κατασκευή ενός νέου – σύγχρονου ειδικού σχολείου για τα παιδιά με αναπηρία. Η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη είτε γιατί αγνοεί ότι υπάρχει ήδη σχεδόν έτοιμη μελέτη είτε για κάποιον άλλο λόγο που καλείται να αποκαλύψει έχει προϋπολογίσει ένα τεράστιο ποσό, πάνω από 200.000 ευρώ για νέες μελέτες για την κατασκευή του νέου ειδικού σχολείου.

 

Ο Γ. Καραβασίλης προχώρησε στην αποκάλυψη αυτή και παράλληλα κατήγγειλε, αλλά και ζήτησε τον λόγο να ενημερωθεί:

 

- γιατί η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη δεν επικαιροποιεί τη συγκεκριμένη σχεδόν έτοιμη μελέτη;

 

-γιατί δε ζητάει τη συνδρομή της Εταιρείας του Δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», η οποία ως έχει ως έργο μεταξύ άλλων την κατασκευή σχολείων;

 

Παράλληλα ο κ. Καραβασίλης ζήτησε τη συμβολή όλων των μηχανικών αιρετών του Δήμου για να υλοποιηθεί η επικαιροποίηση της μελέτης δωρέαν, ώστε το πόσο που έχει προϋπολογίσει ο δήμος για νέα μελέτη να πάει σε άλλες δράσεις για τα ΑμέΑ.

 

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γ. Ξενάκης έκανε λόγο για ύπαρξη προμελέτης με καθυστέρηση.

 

Για την ιστορία η προμελέτη ή σχεδόν έτοιμη μελέτη είχε γίνει επί θητείας του Π. Λαμπρινούδη.

 

12

image

image

Newsletter