twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 11:38
Εκτύπωση

12Σύμφωνα με το πλήρως εξακριβωμένο ρεπορτάζ της ChiosPress μέσα στο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν μυστικές επαφές της πλευράς Κάρμαντζη με ρόλο «προξενητή» τον Ν. Μηταράκη που βρίσκεται στη Χίο, προκειμένου και η Β. Ποταμούση να αυτομολήσει από τον Συνδυασμό Βουρνού με τον οποίο έχει εκλεγεί στον Συνδυασμό Κάρμαντζη.

Το αντάλλαγμα είναι να λάβει θέση Αντιδημάρχου, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η Β. Ποταμούση είναι και πρόεδρος της ΝΟΔΕ, οπότε πρέπει να ερωτηθεί και το Κόμμα, εκτός φυσικά και αν παραιτηθεί.

 

Στόχος φαίνεται ότι είναι η διάλυση του Συνδυασμού Βουρνού και η ένταξή του στον Συνδυασμό Κάρμαντζη, προκειμένου να αποκτήσει άνετη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εδώ ωστόσο ξεκινούν τα οξύμωρα. Από τη μια πώς είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη να συνεργαστεί με αυτούς που κατηγορούσε και την κατηγορούσαν προεκλογικά και από την άλλη δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς στον Δήμαρχο τον τρόπο που οι ψηφοφόροι θα εκλάβουν αυτές τις ανταλλαγές - συναλλαγές σε πολιτικό επίπεδο.

 

Τέλος πρέπει να σημειωθεί και μέχρι σήμερα και η Β. Ποταμούση κάνει κριτική στη Δημοτική Αρχή και σχεδόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο φροντίζει μέσω ερωτήσεων να τη «στριμώχνει» πολιτικά.

 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ

Σήμερα, πρώτη φορά στα σχεδόν πεντέμισι χρόνια που υπηρετώ την ΔΕ Αμανής στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποχώρησα σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαξιωτική συμπεριφορά του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου έχω εκλεγεί Γραμματέας. Αφού, και πολύ σωστά, τιμήσαμε τον αείμνηστο συνάδελφο Γεώργιο Καλέργη, αφού συζητήθηκε η τύχη του έργου του εξαίρετου εικαστικού Ευη Χρίστου, μετά την αποκαθήλωση του, ζήτησα το λόγο για να θέσω ερωτήσεις σχετικά με τις δυο πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή της Αμανής την οποία εκπροσωπώ ως μοναδική δημοτική σύμβουλος. Ο πρόεδρος αρνήθηκε λέγοντας ότι θέμα μας είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου και μόνο. Όταν του είπα ότι η Αμανή έχει πληγεί από θεομηνία και έχουν δημιουργηθεί προβλήματα που επείγει να συζητηθούν, επέμεινε και δεν μου άφησε περιθώρια άλλης αντίδρασης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συμπάθεια ή η αντιπάθεια σε ένα πρόσωπο, η καλή ή κακή προσωπική σχέση δεν έχει κάνει με αυτό που όλοι μας εκπροσωπούμε στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτή η στάση δεν απαξιώνει την Ποταμούση αλλά μια ολόκληρη περιοχή που προσπαθεί να μείνει ζωντανή και να ανακάμψει. Η Δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη για όλο το νησί και οφείλει να στηρίζει και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα όλου του νησιού. Πρόσφατα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας δήλωσε ότι ο Ηφαιστίων πέρασε με μικροπροβλήματα από το νησί μας. Αναρωτιέμαι, η Αμανή ανήκει σε άλλο νησί ; Ο αντιδήμαρχος της Βόρειας Χίου με πήρε τηλέφωνο μεσούσης της θεομηνίας για να μου πει: «όλα καλά στην Αμανή ε;» Και σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο φώναζε « να με πάρει τηλεφωνο να της πω τί γίνεται στην Αμανή» … ενώ μας τίμησε με την παρουσία του,μέχρι τη Βολισσό, χθες, 9 του μήνα, δυο μέρες μετά την έλευση του Ηφαιστίωνα με το σχολείο μας κλειστό λόγω ζημιών…


Κύριοι αν η Αμανή σας είναι βάρος να μας το πείτε, αν σας ενοχλεί ότι διεκδικούμε την επιβίωση μας και ίση μεταχείριση λυπούμεθα. Αν περισσεύουμε στους σχεδιασμούς σας ομοίως. Λυπούμεθα που είμαστε λίγοι ψήφοι, που έχουμε γερασμένο πληθυσμό και πολλά προβλήματα. Είμαστε όμως ΕΔΩ, καθημερινά, ανελλιπώς, και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτόν τον αγώνα καλώ όλες τις δημοτικές παρατάξεις να συνταχθούν, όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα, καταδικάζοντας συμπεριφορές όπως η σημερινή. Είμαι μία και είμαι η φωνή της Αμανής, ζω στην Αμανή, την επέλεξα και με επέλεξε τιμώντας με με την ψήφο της. Ας τιμήσουμε τους θεσμούς καταδικάζοντας τέτοιες συμπεριφορές ώστε να μην επαναληφθούν, άλλως ας παραδεχθούμε ότι υποκρινόμαστε προεκλογικά και δεν μας απασχολεί η Αμανή με τους λιγοστούς της ψήφους, πιθανόν ούτε συμπεριφορές τέτοιου είδους.Ίσως έτσι γίνει αντιληπτό ότι η επιβίωση της Αμανής είναι ένας πολύ μοναχικός δρόμος…

 

12

image

image

Newsletter