twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 22:39
Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Χίου, Στ. Κάρμαντζης και κάποιοι ακόλουθοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν θίξει πολλάκις το ζήτημα των συνεργασιών και το πνεύμα του νόμου της απλής αναλογικής. Είναι οξύμωρο να ζητά ο Στ. Κάρμαντζης συνεργασία από τη στιγμή που πολιτικά έχει κάνει πολιτικό «πλιάτσικο» στον Συνδυασμό Βουρνού έναντι προσφοράς θέσεων σε κάποιους φιλόδοξους πολιτικά ανθρώπους.

 

13

Πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Βεργίτσης και Μπελέγρης χωρίς την έγκριση του Συνδυασμού τους αποδέχτηκαν τις θέσεις των Αντιδημάρχων που τους έδωσε ο κ. Κάρμαντζης, ενώ προηγουμένως φρόντισαν να μείνουν 2-3 μήνες ως ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, ώστε να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στον πολιτικό στίβο. Είναι πασιφανές πολιτικά ότι υπήρξε πολιτική συνδιαλλαγή και αυτό είναι πιο φανερό στην περίπτωση του Μπελέγρη, ο οποίος από δημόσιος κατήγορος της Δημοτικής Αρχής Κάρμνατζη έγινε  Αντιδήμαρχος, κάνοντας γαργάρα αυτά που έλεγε.

 

Ωστόσο οι περιπτώσεις Μπελέγρη και Βεργίτση δεν είναι οι μοναδικές πεεριπτώσεις ατόμων που ξεκίνησαν από τον Συνδυασμό Βουρνού και σήμερα βρίσκονται στο περιβάλλον Κάρμαντζη. Η αρχή έγινε με τον Π. Νεαμονίτη, ο οποίος πήρε από τον Κάρμαντζη μια έμμισθη θέση στη ΔΕΥΑΝΧ. Επίσης υπάρχει η περίπτωση του Ι. Αμύγδαλου, που διατηρήθηκε στην άμμισθη θέση του προέδρου της ΕΤΑΧ, αλλά και ο ορισμός του Κ. Καρατζά στην σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Από εκεί και πέρα το ζήτημα των συνεργασιών είναι μια μεγάλη συζήτηση και προϋποθέτει κοινό πλαίσιο και στρατηγική. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη έχει χαράξει τη δική της πολιτική γραμμή, χωρίς διαβούλευση με τους άλλους συνδυασμούς και επομένως δεν μπορεί να ζητά συνεργασία.

 

Άλλωστε πώς θα μπορούσε ένας συνδυασμός της αντιπολίτευσης να συνεργαστεί στις αναθέσεις που κάνει η δημοτική αρχή Κάρμαντζη σε κουμπάρους, γαμπρούς και λοιπούς συγγενείς; Πολιτικά είναι αδιανόητη με τέτοια στήριξη, καθώς θα οδηγούσε σε πολιτικό όλεθρο οποιαδήποτε παράταξη το έκανε αυτό.

12

image

image

Newsletter