twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 10:52
Εκτύπωση

12

Ο Γ. Μπελέγρης είναι πλέον επίσημα αντιδήμαρχος στη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη με αντιμισθία περίπου 1.700 ευρώ! Ωστόσο Πριν από λίγους μήνες ο Γ. Μπελέγρης είχε καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στη ΔΙΑΝΟΧ!  

 

Αυτές οι σοβαρές καταγγελίες φαίνεται ότι λησμονήθηκαν και έτσι έλαβε τη θέση του Αντιδημάρχου.

 

Δυστυχώς η συνέπεια για τους πολιτικούς είναι αρετή, αλλά ο κ. Μπελέγρης δεν έχει καμία συνέπεια λόγων και έργων.

Καλό είναι να απαντήσει δημόσια ο κ. Μπελέγρης πώς πολιτικά παράβλεψε τις παρακάτω σοβαρές καταγγελίες και έγινε αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη;

 

Αναλυτικά η προ μηνών δημόσια καταγγελία του κ. Μπελέγρη:

Πραγματικά θλίβομαι όταν παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο Διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΑΝΟΧ. Είχα ξανά γράψει, πριν λίγο καιρό, ότι η ΔΙΑΝΟΧ είναι μια Ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Χίου που αποκλειστικό σκοπό έχει την διαχείριση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών των Δήμου Χίου Ψαρρών και Οινουσσών. Από το 2010 που δημιουργήθηκε ως εταιρεία είχε ένα συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων 3-4 ατόμων στο ΧΥΤΑ ( επιστημονικό προσωπικό απαραίτητο για την λειτουργία του εκ του νόμου ) και ένα άτομο για γραμματειακή υποστήριξη εντός του Δημαρχείου της Χίου.

 

Η εταιρεία χρηματοδοτηται αποκλειστικά και μόνο από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, από τα ανταποδοτικά τέλη δηλαδή από τα χρήματα του Χιώτη Δημότη. Αυτό το σεβάστηκαν όλες οι δημοτικές αρχές από το 2010 έως σήμερα.

 

Το τελευταίο εξάμηνο παρακολουθούμε μια προσπάθεια, κατά τα λεγόμενα της τωρινής Δημοτικής αρχής, γιγάντωσης της εταιρείας και σε δραστηριότητες αλλά και σε προσωπικό. Προσωπικά εγώ που την παρακολουθώ από κοντά το μόνο πράγμα που βλέπω είναι μια κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Και εξηγώ. Πρόσληψη με μπλοκακι επιστημονικού συνεργάτη, με αξιόλογες ετήσιες αποδοχές, για την ανακύκλωση όταν για την δημιουργία του κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών δεν γίνεται απολύτως τίποτα και παραμένει εκεί ακριβώς που το αφήσαμε εμείς. Πρόσληψη με μπλοκακι οδηγού για να μας πηγαίνει και να μας φέρνει στον ΧΥΤΑ στην Βέσσα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ο προσωπικός οδηγός του Δημάρχου. Αγορά η πιο σωστά μίσθωση πολυτελούς οχήματος πολλών χιλιάδων ευρώ για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της εταιρείας όταν όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα το χρησιμοποιήσει ο Δήμαρχος όταν ο θόρυβος κοπάσει. Πρόσληψη με μπλοκακι νέας υπαλλήλου για γραμματειακή υποστήριξη πλέον της μίας που υπάρχει ήδη για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που ΘΑ δημιουργηθούν όταν γιγαντωθεί η εταιρεία. Στεναχωριέμαι πραγματικά γιατί πέντε χρόνια που έδωσα την ψυχή μου και την προσωπική μου εργασία σε αυτό τον τομέα μπορεί να μην πρόσφερα πολλά έβαλα όμως νομίζω ένα λιθαράκι για να πάει ο τόπος μας ένα βήμα εμπρός. Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα να ακολουθούνται πετυχημένοι μέθοδοι, φιλολαϊκοι και ψηφοθηρικοι της δεκαετίας του 1980 και 1990 οι οποίοι όμως μας οδήγησαν στην μίζερη και δύσκολη από οικονομικής άποψης δεκαετία που βιώνουμε σήμερα δηλαδή του 2010 και μετά. Πραγματικά θα χαρώ πολύ να δω την ΔΙΑΝΟΧ μια μεγάλη εταιρεία με πληθώρα δραστηριοτήτων και θα ζητήσω δημόσια συγνώμη για αυτά που γράφω σήμερα αλλά σκεπτόμενος ως ελεύθερος επαγγελματίας, πρώτα έρχονται οι πολυπληθείς δραστηριότητες και αφού δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στο πλήθος των δραστηριοτήτων, μετά προσλαμβάνεις το προσωπικό. Εμείς δηλαδή στα καταστήματα μας έτσι κάνουμε. Όταν δούμε ότι έχουμε πολύ δουλειά και δεν μπορούμε μόνοι μας να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας παίρνουμε και υπαλλήλους. Ελπίζω και εύχομαι τα έξοδα της γιγαντοσης της εταιρείας να σταματήσουν εδώ και από εδώ και πέρα να δούμε να έρχονται οι νέες δραστηριότητες της γιατί νομίζω ότι η δεκαετία 2010- 2020 δεν μας δίδαξε τίποτα ως λαό και προτιμάμε να ξανά γυρίσουμε στην δοξασμένη δεκαετία του 1980 αρκεί να διοριστεί το παιδί μου.

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter