twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 16:49
Εκτύπωση

12

Δήλωση Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Κ. Βρατσάνου:

Ο Προϋπολογισμός Εσόδων-Εξόδων του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, ύψους 9.577.422,90 ευρώ, καθώς και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης για το οικονομικό έτος 2021 εγκρίθηκαν ομόφωνα στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

 

Σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε επίσης ομόφωνα εγκριθεί και το Τεχνικό Πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα προγραμματισμένα έργα και τις μελέτες που αναμένεται να υλοποιηθούν ή να δημοπρατηθούν το επόμενο έτος, ύψους 6.362.973,01 ευρώ.

 

Χαρακτηριστικά του νέου προϋπολογισμού είναι η μείωση για πρώτη φορά των τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 15% για τους οικιακούς καταναλωτές και κατά 12% για τις επιχειρήσεις, καθώς και η εξασφάλιση πολύ σημαντικών κονδυλίων για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων και δράσεων, απόρροια του σωστού προγραμματισμού και της συστηματικής δουλειάς.

 

 Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και του νέου δικτύου ύδρευσης, που ήδη εκτελείται, η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών και σχολικών κτιρίων, η μελέτη του νέου ιατρείου, η κατασκευή της αίθουσας αθλητικών δραστηριοτήτων, η αναβάθμιση των αντλιοστασίων και των δεξαμενών ύδρευσης, η αναβάθμιση της παιδικής χαράς, η προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Π.Π. Ιατρείου Ψαρών  καθώς και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων με την προμήθεια νέων οχημάτων και μηχανημάτων έργου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ είναι μερικές μόνο από τις δράσεις, η υλοποίηση των οποίων προβλέπεται στο νέο προϋπολογισμό.

 

Τα νοικοκυρεμένα οικονομικά αποτελούν προϋπόθεση για την επίτευξη των όποιων στόχων τίθενται. Είμαστε σίγουροι λοιπόν ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες  που αντιμετωπίζουμε και το 2021 θα είναι μια χρονιά ιδιαίτερα δημιουργική και παραγωγική για το δήμο μας και το νησί μας. 

12

image

image

Newsletter