twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 09:59
Εκτύπωση

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονταν και ο καθορισμός της τιμής  για τη χρήση  τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης σε όλους τους χώρους δικαιοδοσίας του Λιμ. Ταμείου σε όλο το νομό Χίου!

12

Η εισήγηση της παράταξης μας που εκπροσωπείται  από τον Αλέξη Γεωργούλη ήταν και  είναι η  επιτακτική ανάγκη μείωσης των τελών  τουλάχιστον κατά ποσοστό 30-50% για την περίοδο που τα καταστήματα θα λειτουργούν καθώς επίσης και η πλήρης απαλλαγή τους  από την καταβολή όλων των τελών  για την περίοδο που θα παραμένουν κλειστά .

 

 Διαπιστώσαμε όμως   πως η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου θεωρεί ότι δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στη ζωή μας σε σχέση με τα περσινά δεδομένα ενώ αγνοεί επιδεικτικά  τις πρωτοφανείς καταστάσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης, την ίδια στιγμή που πολλές επιχειρήσεις  έχουν ήδη  βάλει λουκέτο και ενώ απειλείται η βιωσιμότητα όλων των επιχειρήσεων εστίασης  στο σύνολο τους , έρχεται και εισηγείται τα ίδια ακριβώς ποσά χρέωσης τελών κατάληψης  με το περσινό έτος.

 

Την ίδια στιγμή λοιπόν που το δεύτερο κύμα κορωνοϊού καλπάζει και ενώ βιώνουμε τις επιπτώσεις του lockdown, ο Πρόεδρος του Λ.Τ. κωφεύει στις εκκλήσεις των επιχειρήσεων αν και ο ίδιος  ένας από τους επιχειρηματίες της παραλίας όπου πρώτος εκείνος θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα ότι καθίσταται επιτακτική η μείωση των τελών.

 

Θα περίμενε κανείς περισσότερη ευαισθησία και στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται βάναυσα και όχι μια ακόμα απόπειρα στυγνής εισπρακτικής πολιτικής από  το Λιμενικό Ταμείο!  Η πρόταση μας δυστυχώς απορρίφθηκε αλλά δεσμευόμαστε  να το θίξουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Επιπλέον θίξαμε  στη Λιμενική Επιτροπή το σοβαρότατο ζήτημα που τείνει να διαιωνισθεί στη Λαγκάδα, η οποία από γαστρονομικός προορισμός κάθε χειμώνα  μετατρέπεται σε μικρή Βενετία λόγω των συχνών πλημμυρικών φαινομένων .

 

Ο εκπρόσωπος μας μάλιστα υπενθύμισε  στον πρόεδρο κύριο Ζωάνο  ότι πριν από ένα χρόνο  ο ίδιος  είχε μεταβεί με κλιμάκιο στη Λαγκάδα όπου είχε υποσχεθεί συμπαράσταση στους κατοίκους και συγκεκριμένα ανέφερε ότι «θα έσκυβε πάνω από το πρόβλημα».

 

Εντούτοις πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου όποτε θιγόταν  το ζήτημα λαμβάναμε  υποσχέσεις για χρηματοδότηση της αναγκαίας μελέτης από το Λιμενικό Ταμείο όμως από τις απαντήσεις που δόθηκαν  κατά την χθεσινή συνεδρίαση προέκυψε αφενός ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως πρόβλεψη  για σύνταξη μελέτης πόσο μάλλον για αποκατάσταση του προβλήματος  αφετέρου δε , δεν υφίσταται  ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός ή εν πάση περιπτώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα επίλυσης.

 

 

Επειδή είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση από τη μεριά της διοίκησης του Λ.Τ. για λύση του προβλήματος της Λαγκάδας  δεσμευόμαστε ότι στο εξής θα προτείνουμε σε κάθε Λιμενική Επιτροπή το θέμα στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα μέχρι αυτό να εισαχθεί προς συζήτηση.

Για τη ΣυμμαΧία Αξιών

Αλέξανδρος Γεωργούλης

Αντιπρόεδρος Λιμενικού Ταμείου

Δημοτικός Σύμβουλος ΣυμμαΧίας Αξιών

Δικηγόρος

12

image

image

Newsletter