twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 12:11
Εκτύπωση

Η ξαφνική ασθένεια του Κ. Μουτζούρη έφερε στην ηγεσία της Περιφέρειας τον Π. Βρουλή, και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε επίπεδο Περιφέρειας η Διοίκησή της γίνεται από Χιώτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και κυρίως κάποιοι από τον Συνδυασμό της Χρ. Καλογήρου δηλώνουν ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη Διοίκηση Βρουλή, καθώς φαίνεται ότι ο έμπειρος στα αυτοδιοικητικά Π. Βρουλής κινείται από την αρχή ενωτικά, ενώ και για τους Γαλάζιους είναι κομματικά αποδεκτός. Ο Π. Βρουλής έχει μόνιμα το κινητό του ανοικτό για όλους, όπως και το γραφείο του κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους Συμβούλους με τους οποίους μιλήσαμε για χάρη του ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα όλοι μπορούν να μιλήσουν απευθείας με τον υπηρεσιακό Περιφερειάρχη και να βρουν τη μέση οδό και να επαναδιατυπωθούν από κοινού τα θέματα προς συζήτηση. Επίσης η παρουσία Βρουλή στην ανώτατη θέση έχει δημιουργήσει ευνοϊκό κλίμα για το νησί. Εδώ υπενθυμίζεται ότι η παρουσία Βρουλή στα ηνία της Περιφέρειας ήταν κρίσιμος παράγοντας για τον Συνδυασμό Καλογήρου για να ψηφίσουν το τουριστικό πρόγραμμα.

12

Οι Σύμβουλοι φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί ότι η Παρουσία Βρουλή, ο οποίος ξέρει να ακούει και να εκτιμά το σωστό, είναι μια σημαντική ευκαιρία για να προωθηθούν πολλά πράγματα στην Περιφέρεια και ειδικά για την Π.Ε. Χίου. Εδώ αξίζει να σημειωθεί και η πολιτική σοβαρότητα των συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν, ενώ ασκούν δημιουργική αντιπολίτευση.

 

Ανάλογη ικανοποίηση υπάρχει και για την παρουσία του Π. Μπουγάνου στη θέση του Γεωγραφικού Αντιπεριφερειάρχη Χίου. Η επιλογή Μπουγδάνου στη θέση αυτή έχει δώσει θετικό πρόσημο στον Συνδυασμό του, καθώς η αμεσότητα και η απλότητα του κ. Μπουγδάνου είναι αυτό που έχει κατευνάσει πολλές φορές την ασκούμενη κριτική που φυσιολογικά ασκείται.

 

Η Περιφερειακή Αρχή έχει μπροστά της την ψήφιση του Προϋπολογισμού, μια εξαιρετική κίνηση τακτικής από τον Κ. Μουτζούρη, που βιάζεται να επιστρέψει στα καθήκοντα του, είναι να αφήσει τον Π. Βρουλή να συνεχίσει την πορεία του. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης μπορεί να συνεχίσει τους λυρισμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς αυτό τον έχει αναδείξει στη συνείδηση του απλού ψηφοφόρου. Ωστόσο ο Π. Βρουλής έχει την ικανότητα και ήδη κάνει αθόρυβες κινήσεις για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία, χωρίς να απαιτείται η στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

 

Από το ρεπορτάζ μας προκύπτει ότι αν τα δεδομένα συνεχίσουν έτσι ο επόμενος ανασχηματισμός θα οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου τον Συνδυασμό Χριστόφα και θα εγκαινιαστεί συνεργασία με τον Συνδυασμό Καλογήρου, κάτι που είναι απαίτηση και της βάσης της ΝΔ. Κρίσιμο για τη συνεργασία των δύο συνδυασμών είναι να υπάρξει κοινή απόφαση για τον προϋπολογισμό της περιφέρειας. Αν αυτό γίνει είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει αντικατάσταση του Συνδυασμού Χριστόφα.

 

Ο ίδιος ο Π. Βρουλής δείχνει ταπεινή πολιτική συμπεριφορά και σε επικοινωνία για χάρη του ρεπορτάζ δήλωσε: « Η Περιφερειακή Αρχή έχει επικεφαλής τον Κ. Μουτζούρη και όλοι ακολουθούμε τη γραμμή που έχει τεθεί από την αρχή της θητείας μας. Στόχος όλων μας και προσωπικός είναι το καλό της Περιφέρειας. Προσπαθώ να λειτουργώ με έναν τρόπο που θα ενώνει και δε θα διχάζει. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Κ. Μουτζούρη προκειμένου να τον ενημερώνω για τα θέματα.»

12

image

image

Newsletter