twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 13:07
Εκτύπωση

12

H Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η προειλημμένη απόφαση για την υλοποίηση του σχεδιασμού για το μεταναστευτικό στην Χίο, εξελίσσεται απροκάλυπτα πλέον.
Δηλωμένη εδώ και καιρό η βουλιμία του κ. Μηταράκη για δημιουργία μόνιμων κέντρων στα νησιά του Αιγαίου (υπερδομές - πόλεις ,απόβαση ΜΑΤ, επιτάξεις εκατοντάδων στρεμμάτων, απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, προσλήψεις, προσπάθεια αλλαγής αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων) έχει πλέον ξεκάθαρα τον δήμαρχο όχι απλώς ως σύμμαχο, αλλά ως ενεργό συμμέτοχο.
Ο κ. Κάρμαντζης που στο πρόσφατο παρελθόν:
- αποκαλούσε ευαγγέλιο τη δεσμευτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,
- δεσμευόταν δημόσια μπροστά σε χιλιάδες Χιώτες ,ότι το "κεφάλι" του Δήμου θα είναι πάντα μπροστά,
- απέρριπτε στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώπιον του Υπουργού κ. Μηταράκη και του Γ.Γραμματέα κ. Λογοθέτη τα "χρηματικά αντίδωρα" του μεταναστευτικού!
Έφτασε πλέον στο σημείο :
-να επιχειρηματολογεί για δομή χωρητικότητας 1500 - 2000 ατόμων.
-να αιτείται και να λαμβάνει τα χρηματικά ποσά για το μεταναστευτικό και να δηλώνει ότι είναι καλοδεχούμενα.
- να είναι κρυμμένος την ημέρα που γινόταν η επέκταση της ΒΙΑΛ στις 13 Νοεμβρίου 2020.
Από την ημέρα της επέκτασης, η εξαφανισμένη δημοτική αρχή και οι σιωπηλοί υβριδικοί κολαούζοι, χειροκροτητές προς το δίδυμο και υβριστές σε όποιον έχει διαφορετική άποψη, ο μόνιμος λαγός αντιδήμαρχος καμποχώρων κ.Μανδάλας, οι αναμένοντες αντιδημαρχία και οι νεοδιορισμένοι , μίλησαν όταν ο μαέστρος της καλοδουλεμένης ορχήστρας σήκωσε το ραβδάκι για να απαγγείλουν τα παραμύθια τους, αδιαφορώντας για την καταστροφή του νησιού.
Είναι πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία η επιχειρηματολογία που ακολουθούν:
Ισχυρίζονται ότι η Χίος έχει τώρα 3000 μετανάστες περίπου , λένε ότι σε λίγο διάστημα δεν θα έχει κανέναν, αλλά θεωρούν για το καλό μας ,αναγκαία την κατασκευή Κέντρου 5.000 ατόμων (3-3,5χιλ.+ ΠΡΟΚΕΚΑ).
Ο σχεδιασμός για τα 5 νησιά (Χίος, Λέσβος, Σάμος, Κως, Λέρος) είναι ότι αυτά θα αποτελούν την «ζώνη εισόδου» όπως προβλέπει το νέο σύμφωνο μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά.
Εδώ λοιπόν θα γίνεται η διαλογή ανθρώπων αλλά και η «κράτηση» όποιων δεν λαμβάνουν άσυλο και όλοι αντιλαμβανόμαστε ποιές θα είναι οι συνέπειες για τα νησιά μας. Γι αυτό άλλωστε δαπανά η Ε.Ε. το εξωφρενικό ποσό 350 εκατ. ευρώ για τα κέντρα.
Ο κ.Μηταράκης ως άλλος αγγελιοφόρος της «αναπτυξιακής καταιγίδας» στα νησιά ,διαφημίζει σαν ευκαιρία το μεταναστευτικό για την Χίο.
Μαζί και η νεοδιορισμένη πρόεδρος της ΝΟΔΕ ζητά να «εκμεταλλευτούμε» την ευκαιρία. Αλλωστε για άλλους είναι ευκαιρία να διοριστούν και για άλλους να μη χαθεί η ευλογία που προσφέρει το μεταναστευτικό για δουλειές στην σίτιση, στην στέγαση κλπ.
Αλήθεια, ποια ευκαιρία βλέπουν; Το νησί να εξαρτάται από τις μεταναστευτικές ροές για να έχει ανάπτυξη και δουλειές; Αυτό το μέλλον θέλουν για τη Χίο και τα παιδιά μας!
Τελικά σε τι διαφέρουν από τον πρώην υπουργό και εκπρόσωπο των ΜΚΟ κ. Μουζάλα που έβαλε το αρχικό λιθαράκι στην ταφόπλακα των νησιών; Αποκαλύπτονται απροκάλυπτα πια και καθημερινά οι συνεχιστές του έργου του .
Η μόνη διαφορά είναι ότι η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ τώρα αποκαλείται ΠΡΟΛΗΨΗ και ότι τα εκατομμύρια έγιναν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ.
Ας μην λησμονούν όλοι αυτοί: Η Χίος δεν υποτάσσεται, δεν πωλείται. Δεν θα δεσμεύσει το μέλλον της σε σχεδιασμούς εθνικά επικίνδυνους.

 

12

image

image

Newsletter