twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 17:23
Εκτύπωση

12

Μήνυμα Δημάρχου Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών:

Με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά όλου του κόσμου η 19η Νοεμβρίου μας δίνει την αφορμή να αναλογιστούμε όχι τα βήματα που έχουν γίνει για την κατοχύρωση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού αλλά όλα εκείνα που χρειάζονται να γίνουν προκειμένου τα κατοχυρωμένα αυτά δικαιώματα να γίνουν πράξη -χωρίς απλώς να παραμένουν λέξεις σε διακηρύξεις και εξαγγελίες αρμόδιων φορέων και οργανισμών.

Διότι, είναι γεγονός, ότι δυστυχώς, ακόμα και σήμερα πολλά παιδιά υποφέρουν από φτώχεια, ανέχεια, έλλειψη εκπαίδευσης και κακοποίηση. Κακοποίηση σε όλα τα επίπεδα και με τρόπους που πληγώνουν όχι μόνο κάθε αίσθημα δικαίου αλλά και κάθε έννοια ανθρωπιάς.

Ενώπιον όλων αυτών των τραγικών γεγονότων η Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην παιδική κακοποίηση αποτελεί ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα και μας δίνει το έναυσμα του προβληματισμού και της ευαισθητοποίησης για την προστασία των παιδικών ψυχών. Μας καλεί να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, χωρίς να σιωπούμε σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή μας κάποιο περιστατικό κακοποίησης παιδιού.

Τέλος, αξίζει, ενθυμούμενοι το απαράγραπτο χρέος μας να στεκόμαστε ακοίμητοι φρουροί του πιο αθώου και ευλογημένου δώρου του Θεού, των παιδιών…

 

12

image

image

Newsletter