twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 17:31
Εκτύπωση

12

Νέα ανάθεση έλαβε ο κουμπάρος του γιου του Δημάρχου Χίου, Στ. Κάρμαντζη και Πρόεδρος των Οικοδόμων, Μ. Τσακός. Η ανάθεση αυτή έγινε στο Λιμενικό Ταμείο και δεν είναι η πρώτη που έχει λάβει στο διάστημα της θητείας της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη. Μάλιστα στις αναθέσεις που έχει πάρει ο κ. Τσακός και είναι αρκετών χιλιάδων ευρώ είχε αναφερθεί ο Γ. Καραβασίλης, χωρίς να τον κατονομάσει σε μια αποστροφή του λόγου κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Διαφάνεια στις αναθέσεις και στις προσλήψεις στον Δήμο Χίου.

 

Το έργο που έλαβε ο κ. Τσακός έχει τίτλο «Συντήρηση οικίσκων σε ζώνες ευθύνης του Δ.Λ.Τ. Χίου» και πρόκειται για ένα έργο που δε ανακοινώθηκε ούτε στη σελίδα του Δήμου Χίου ούτε στη σελίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μετά από έρευνα της ChiosPress στους προαναφερθέντες ιστοτόπους. Από τα σχετικά στη σύμβαση προκύπτει ότι κατατέθηκε μια μόνο προσφορά και συγκεκριμένα στο σχετικό 8 αναφέρεται ότι «Την υ̟ποβληθείσα π̟ροσφορά».

12

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτού του είδους οι αναθέσεις είναι νόμιμες, ωστόσο τίθεται ένα θέμα ηθικής της πολιτικής. Δηλαδή κατά πόσο είναι ηθικό να γίνονται απευθείας αναθέσεις στον κ. Τσακό και όχι αναθέσεις με διαγωνιστική διαδικασία που θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφερόμενοι προκύψουν;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΔΩ

12

image

image

Newsletter