twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 21:12
Εκτύπωση

12

Το Ν.Π. Δήμου Χίου διοργάνωσε πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης παιδιών (camp), στο οποίο έλαβαν μέρος 195 παιδιά. Τα παιδιά απασχολήθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, στο Δημοτικό Στάδιο Χίου (ανοικτό και κλειστό) και σε άλλους χώρους του ΝΠΔΔ όπως το Ιωνικό Κολυμβητήριο, ο πολυχώρος της Φάρκαινας κλπ. Οι δραστηριότητες των παιδιών περιλάμβαναν παραδοσιακούς χορούς, στίβο, ιστιοπλοΐα, μπάσκετ, βόλεϊ, χαντμπολ, κολύμβηση, μαθήματα ρομποτικής, μουσική, zumba, αγγλικά κλπ. Οργανώθηκαν εκδρομές σε διάφορες παραλίες της Χίου όπως Καρφά, Κώμη, Γλάρους κλπ. και πολλές φορές επισκέφθηκαν την παραλία του Ν.Ο. Χίου. Στο τέλος του προγράμματος οργανώθηκε για πρώτη φορά παρουσίαση των δραστηριοτήτων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid -19.

 

Για τη λειτουργία του camp προσλήφθηκαν πέντε προπονητές Φυσικής Αγωγής, μία Νηπιαγωγός, μία ΠΕ Παιδαγωγός, μία ΠΕ Θεατρολόγων και μία ΔΕ βοηθών Βρεφονηπιοκόμων. Παράλληλα, στα έξοδα του καμπ –πέραν από τη μισθοδοσία- πρέπει να συμπεριλάβουμε την ασφάλιση των παιδιών, το αθλητικό Υλικό, τις μετακινήσεις, την γραφική ύλη και το διαφημιστικό υλικό.

 

Τα συνολικά έξοδα του καμπ ήταν 31.319,02€, εκ των οποίων τα 26.597,54€ ήταν για μισθοδοσίες. Τα έσοδα του καμπ ήταν 19.721,62 €. Δηλαδή το Ν.Π. Δήμου Χίου είχε ζημιά περίπου 11.500 ευρώ!

 12

Ο Πρόεδρος του Ν.Π. Δήμου, Γ. Μανάρας, καθώς το ΔΣ του Ν.Π. θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τη ζημιά που υπέστη το Ν.Π. Δήμου από μια διοργάνωση που δεν είναι κοινωνικού σκοπού για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αφού υπάρχουν έσοδα από αυτή. Τα έσοδα ωστόσο δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τα έξοδα, που το ύψους τους οφείλεται κυρίως στις προσλήψεις και τις μισθοδοσίες του προσωπικού. Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του Ν.Π. Δήμου Χίου καλό είναι να δώσει διευκρινίσεις αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην πρόσληψη του προσωπικού.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δράση αυτή θυμίζει πολύ ένα ΚΔΑΠ (λειτουργεί η ΔΗΚΕΧ τέτοιες δομές) και προκαλεί απορία γιατί το Ν.Π. δεν ιδρύει ένα ΚΔΑΠ, οπού μπορεί να χρηματοδοτηθεί και μόνο επιλέγει να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του.

 

Ο Γ. Μανάρας κατά τον απολογισμό του καμπ μίλησε για μια πρωτόγνωρη διαδικασία , διότι ξαφνικά μέσω covid , επετράπη να διεξαχθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα και « εκ των ενόντων» ‘όπως υποστήριξε, « πετύχαμε το καλλίτερο αποτέλεσμα». Ο πρόοδος εξήρε την καλή συνεργασία και με τους γυμναστές και τους παιδαγωγούς και ευχαρίστησε του πάντες και τη Δημοτική αρχή που στάθηκε στο πλευρό του Ν.Π. για να λειτουργήσει σωστά το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

12

image

image

Newsletter