twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 14:56
Εκτύπωση

Μετά την περαίωση νομικών διαδικασιών που διήρκησαν 10 ολόκληρα έτη αναγνωρίστηκε η κυριότητα του δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών επί δύο οικοπέδων συνολικής επιφάνειας 450,51 τ.μ, στο νότιο τμήμα του οικισμού των Ψαρών, στην περιοχή Κάτω Γιαλός.

12

Εντός των οικοπέδων είχαν κατασκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια αυθαίρετα κτίσματα με ευτελή υλικά, καθιστώντας τα ετοιμόρροπα και κατ’ επέκταση επικίνδυνα. Παράλληλα ο χώρος, λόγω της ρίψης οικιακών και οικοδομικών απορριμμάτων είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, απειλητική για τη δημόσια υγεία.

 

Με ενέργειες και δαπάνες του δήμου τα κτίσματα κατεδαφίστηκαν, αφού πρώτα εκδόθηκαν οι απαιτούμενες άδειες κατεδάφισης, ο χώρος καθαρίστηκε και διαστρώθηκε, αποκαθιστώντας με τον καλύτερο τρόπο την καθαριότητα και την αισθητική της περιοχής. 

 

Μέλημα της δημοτικής αρχής είναι πλέον η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση αυτού του σημαντικού περιουσιακού στοιχείου, με δεδομένη την προνομιακή θέση των ακινήτων που βρίσκονται σε απόσταση μόλις είκοσι μέτρων από την πανέμορφη παραλία του νησιού μας, τον Κάτω Γιαλό.

12

image

image

Newsletter