twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 16:39
Εκτύπωση

12

«Απαράδεκτη καταδρομική ενέργεια» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, την έλευση των 84 μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής. Όπως τονίζει εμμένει στη θέση του για παραίτηση του ιδίου και του δημοτικού συμβουλίου αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου (Πηγή: larissanet.gr ).

 

«Όπως ειπώθηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πρώτον είμαστε αλληλέγγυοι στις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων, δεύτερον όταν αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς, είναι εύλογη η αγανάκτησή μας και θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη κάθε τέτοια ενέργεια. Υπό το πρίσμα αυτό, κατέθεσα πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο στην οποία είπα ότι αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου  θα ζητήσω από το δημοτικό συμβούλιο, να αποφασίσει την παραίτησή του, με πρώτο τον Δήμαρχο.» αναφέρει σε συνέντευξη του στο larissanet.gr ο Δήμαρχος Τεμπών, Γ. Μανώλης με αφορμή την εγκατάσταση σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής 84 προσφύγων.

 

Στη Χίο τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή όσο και η νυν δημοτική αρχή δεν έχουν αντιδράσει με ουσιαστικό τρόπο στη μεταναστευτική λαίλαπα που πλήττει το νησί και ειδικά το Χαλκειό, αλλά μπορούμε να πούμε ότι αρκούνται μόνο σε κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού και εν συνεχεία λαμβάνουν αποφάσεις που ενισχύουν τη μεταναστευτική κρίση στο νησί. Συγκεκριμένα η προηγούμενη δημοτική αρχή εκτός από την παραχώρηση της ΒΙΑΛ είχε δημιουργήσει τη δομή της Σούδας, ενώ η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη είχε ψηφίσει υπέρ της δομής καραντίνας στο συγκρότημα της Αλήθειας, όπως και ο Συνδυασμός Βουρνού.

 

12

image

image

Newsletter