twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 16:56
Εκτύπωση

12

Ο Συνδυασμός «Χίος Μπροστά» με επικεφαλής τον Γ. Καραβασίλη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η παράταξη μας, με αφορμή την πρόσκληση του θεσμικού φορέα της τοπικής κοινότητας του Χαλκειούς, δηλώνει ότι η μόνη συζήτηση που έχει νόημα μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων είναι ο τρόπος υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή ήταν και η μοναδική εξουσιοδότηση που έλαβαν, κυρίως δε ο Δήμαρχος ως επικεφαλής του πλειοψηφούντος συνδυασμού, από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε αυτή περιλαμβάνονται η δραστική αποσυμφόρηση του νησιού και της ΒΙΑΛ, το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και η δημιουργία μιας δομής καταγραφής όχι μεγαλύτερης από 500 άτομα, μεταξύ πολλών άλλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, αν ο προσκεκλημένος από το προεδρείο της τοπικής κοινότητας Χαλκειούς, Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος δεν έχει αναλάβει ακόμη τις ευθύνες του για τα θλιβερά γεγονότα του Φεβρουαρίου  που ο ίδιος προκάλεσε , έχει να παρουσιάσει ακριβές οδοιπορικό με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  για το πώς θα αποσυμφορηθεί η ΒΙΑΛ και το νησί, στα πλαίσια της απόφασης του ΔΣ, τότε έχει νόημα μια συζήτηση των επικεφαλής των παρατάξεων και αυτό μόνο με την προϋπόθεση της τήρησης πρακτικών και της παρουσίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Συζητήσεις πίσω από την πλάτη του χιώτικου λαού και των συναδέλφων μας – δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα, εμείς δεν δεχόμαστε να κάνουμε.

Θα προσέλθουμε στη συζήτηση, αλλά δεν θα δεχθούμε εκβιαστικά διλήμματα ούτε την, πίσω από κλειστές θύρες, επικύρωση ειλημμένων αποφάσεων άλλων, πέραν του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο άλλωστε ανήκουμε και λογοδοτούμε.

Επικοινωνιακά παιχνίδια «εξαγνισμού των ευθυνών» και αναζήτησης “υπεύθυνων” για την επιβολή προαποφασισμένων λύσεων θα αποτύχουν, όπως απέτυχε και η επιλογή της επέμβασης των ΜΑΤ πριν λίγους μήνες .»

12

image

image

Newsletter