twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 17:30
Εκτύπωση

12Ορκίστηκε ως Περιφερειακή Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση η Αγλαΐα Κυρίτση, στην θέση του παραιτηθέντος Σταύρου Τάσου. Έτσι η Κυρίτση γίνεται η δεύτερη Χιώτισσα Περιφερειακή Σύμβουλος μετά την Γιούλα Αργύρουδη που είχε εκλεγεί με την Συμπαράταξη Πολιτών. Η κα Κυρίτση δεν είχε θέσει υποψηφιότητα με τη ΛΑΣ στην ΠΕ Χίου, προφανώς για λόγους κομματικής σκοπιμότητας, ενώ στις περασμένες περιφερειακές εκλογές ήταν επικεφαλής συνδυασμού που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ από όπου αποχώρησε, διαφωνώντας στους χειρισμούς στο θέμα μνημονίων.

 

Η κα. Κυρίτση έκανε την παρακάτω δήλωση:  «Σήμερα ορκίστηκα περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, δηλώνοντας στην τιμή και την συνείδησή μου πως στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έξω από αυτό, θα υπηρετώ και θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

 

Διαδέχομαι έναν εξαιρετικό σύντροφο, τον Σταύρο Τάσο, τον οποίο άλλες πολιτικές υποχρεώσεις ανάγκασαν να παραιτηθεί, ελπίζοντας να καταφέρω να ανταποκριθώ όπως και ο ίδιος έκανε στον ένα χρόνο που διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος.

 

Επιστρέφω σε ένα γνώριμο χώρο, επιστρέφω σε μια πολιτική θέση με επίγνωση της τεράστιας ευθύνης που έχω απέναντι στα πολύπαθα νησιά του Βορείου Αιγαίου, απέναντι στους ταλαιπωρημένους και κουρασμένους ανθρώπους τους, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά κόντρα στις πολιτικές που τους σπρώχνουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

 

Υπενθυμιζουμε τους Χιώτες και τις Χιώτισσες που έχουν εκλεγεί Περιφερειακοί Σύμβουλοι:

ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (Ν.Δ.)
Μπουρνιάς Παντελής, 1.587 ψήφοι
Αθηνάδης Λεωνίδας 1.500 ψήφοι
Νομικός Γεώργιος 1.496 ψήφοι
Λεγάτος Παντελής 1.386 ψήφοι

ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Ν.Δ.)
Βουρλής Παντελής 2.823 ψήφοι
Μπουγδάνος Παντελής 1.969 ψήφοι
Νύκτας Νικόλαος 1761 ψήφοι

ΤΟΛΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΚΙΝΑΛ)
Κριμιζής Χριστόφορος 1370 ψήφοι
Καμπούρης Στέλιος 1133 ψήφοι

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΣΥΡΙΖΑ)
Αργυρούδη Γιούλα, 830 ψήφοι

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ (ΚΚΕ)

Αμπαζής Γιώργος, 762 ψήφοι

12

image

image

Newsletter