twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 17:34
Εκτύπωση

Αντίδραση από μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου στην πρόταση Μανάρα για να προσληφθεί με την τακτική της εργολαβίας μία Γεωπόνος που θα αναλάβει των καλλωπισμό των χώρων πρασίνου ευθύνης του Νομικού Προσώπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι σ’ αυτή την πρόταση διαφώνησε και καταψήφισε ακόμη και ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π., Παντελής Καμπούρης.

12

Συγκεκριμένα ο κ. Μανάρας προώθησε - εισηγήθηκε: «ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να ανατεθεί σε μία γεωπόνο ο καλλωπισμός του πρασίνου σε όλους τους χώρους του Ν.Π. και στους ΠΣ και στο Κολυμβητήριο και στον χώρο αναψυχής της Φάρκαινας με τη βοήθεια ενός εργάτη από το Δήμο Χίου και κυρίως μέλημά της θα είναι κυρίως η συντήρηση και η προστασία όλων αυτών των χώρων πρασίνου που θα καλλωπιστούν. Χρειάζεται , όπως υποστήριξε, συνεχής επίβλεψη.»

 

Η παροχή υπηρεσίας θα γίνει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, σύμφωνα με το νόμο 4412/2016 και ο Προϋπολογισμός της παροχής υπηρεσιών θα ανέλθει στο συνολικό ποσό των 5.000 ευρώ.

 

Στην πρόταση Μανάρα πρώτη αντέδρασε η Αγγελική Γκιουβέτση, η οποία μίλησε ως εκπρόσωπος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Χίου και υποστήριξε ότι γίνεται κατάχρηση αυτού του άρθρου και δίνεται η δυνατότητα «να εισχωρούν» όλο και περισσότεροι ιδιώτες στο δημόσιο και να χάνεται ο δημόσιος χαραχτήρας των υπηρεσιών και τόνισε ότι διαφωνεί με το άρθρο αυτό.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παντελής Καμπούρης , αντιπρόεδρος του ΔΣ,ο οποίος υποστήριξε ότι θα πρέπει να ανατεθεί μία υπηρεσία που να έχει αντικείμενο . Θεωρεί ότι η ανάθεση σε μία γεωπόνο για πέντε μήνες για τον καλλωπισμό των παρτεριών, στην πραγματικότητα δεν έχει αντικείμενο για τόσο μεγάλο διάστημα . Ο κ. Καμπούρης μάλιστα σημείωσε: «Αν βγούμε στην αγορά για μια τέτοια μελέτη, δεν θα δώσουμε πάνω από 500,00- 700,00€ . Προφανώς θέλετε να πάρετε μία γεωπόνο . Έχετε υποχρέωση να δώσετε 5.000,00€ σε ένα άτομο. Εγώ θα το καταψηφίσω και θέλω να ενημερώνομαι για το πού θα βρίσκεται η εν λόγω υπάλληλος καθημερινά».

 

Από την τοποθέτηση του κ. Καμπούρη, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά και για τα οποία θα πρέπει να πάρει δημόσια θέση ο Γ. Μανάρας. Να σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Μανάρας ήδη έχει προχωρήσει σε μια αμφιλεγόμενη από ηθικής πλευράς ανάθεση στη συνυποψήφια του, Π. Ακάβαλου. Η ανάθεση που της είχε γίνει είναι νόμιμη, αλλά τίθεται ένα ηθικό ερώτημα: Γιατί να γίνει μια ανάθεση έναντι αμοιβής σε μια υποψήφια του Συνδυασμού που ήταν και εκείνος μέλος;

 

Τον χορό των αντιδράσεων στην πρόταση Μανάρα μπήκε και ο Γ. Πετρής που πρότεινε μία πιο πρακτική λύση: «Να προσληφθεί ένας άνθρωπος με αντικείμενο να κάνει ο ίδιος τον καλλωπισμό και όχι να τον σχεδιάζει».

 

Ακόμη η Δημοτική Σύμβουλος της ΛΑΣ, Κλ.. Κωστάλα υποστήριξε ότι: « σαν ειδικότητα είναι απλά για να τακτοποιηθεί ακόμη ένα άτομο . Στην πραγματικότητα ένας εργάτης χρειάζεται . Όλα τα λουλούδια πάνε χαμένα, το νερό δεν επιτρέπει να αναπτυχθεί τίποτα. Θα το καταψηφίσω».

 

Τέλος, η Α. Χριστοφή (εκπρόσωπος εργαζομένων) υποστήριξε ότι: « όλα μέχρι σήμερα γινόντουσαν από εργάτες , κυρίως χορτοκοπές, τώρα δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο , είναι σπατάλη να δοθούν τόσα χρήματα , καλύτερα να προσληφθούν δύο άνθρωποι να κάνουν καλύτερα την εργασία τους. Κι εγώ δεν συμφωνώ».

Μένει να φάνει η τελική εξέλιξη και το ποια γεωπόνος θα προσληφθεί στο Ν.Π. μετά ομαδικά πυρά που δέχτηκε ο Γ. Μανάρας.

 

Η πρόταση Μανάρα πέρασε οριακά, καθώς σε σύνολο 8 ατόμων, 3 άτομα καταψήφισαν (Καμπούρης, Κωστάλα, Χριστοφή), 1 σύμβουλος ψήφισε λευκό (Γ. Πετρής). Εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό για τη λευκή ψήφο του προερχόμενου από τον Συνδυασμό Τριαντάφυλλου, Γ. Πετρή, ο οποίος προτίμησε το λευκό, αντί το «ΟΧΙ» στην πρόταση Μανάρα. Την πρόταση Μανάρα υπερψήφισαν μόνο σύμβουλοι του Συνδυασμού Κάρμαντζη: Ζωάνος, Πατεριμός και Κουμελάς.

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter