twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 17:00
Εκτύπωση

12

Η ChiosPress διεξήγαγε τις τελευταίες τρεις μέρες μια δημοσκόπηση μεταξύ των αναγνωστών της που τους ζητούσε να επιλέξουν τον πιο επιτυχημένο από πλευράς έργου Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη.

 

Η δημοσκόπηση ανέδειξε ως πιο επιτυχημένο αντιδήμαρχο τον Γ. Κλιαμενάκη και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο, Σ. Ντομάτα. Προφανώς η συνεχής παρουσία του κ. Κλιαμενάκη στους δρόμους της Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας έχει εκτιμηθεί και τον έφερε πρώτο.

 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πρέπει να ανησυχήσουν τον Στ. Κάρμαντζη, καθώς πέντε αντιδήμαρχοι του λαμβάνουν ποσοστά κάτω από 10%. Εντύπωση προκαλεί το πολύ μικρό ποσοστό του Παν. Αναγνώστου, αλλά και του Χ. Μπουρνιά, όπως και του Γ. Ξενάκη. Προφανώς στα ποσοστά των Αναγνώστου και Μπουρνιά να βάρυνε στη συνείδηση των πολιτών η απευθείας ανάθεση στον γαμπρό του Π. Αναγνώστου, που υπέγραψε ο Χ. Μπουρνιάς. Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας στο διάστημα που διεξαγόταν η δημοσκόπηση. Για τον Γ. Ξενάκη πιθανόν να βάρυνε το αντιπλημμυρικό έργο του Καλοπλύτη. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρείς τους συνέλεξαν αρκετούς ψήφους και βοήθησαν στην εκλογή του συνδυασμού τους, ωστόσο η αξιολόγησή τους από τους πολίτες είναι αρκετά χαμηλή. Πληροφορίες της ChiosPress αναφέρουν ότι ο Στ. Κάρμαντζης ετοιμάζει ανασχηματισμό στον Συνδυασμό του.

 

Στη δημοσκόπηση ψηφίσαν 1.214 αναγνώστες της ChiosPress, ωστόσο το δείγμα σταθμίστηκε στις 880 ψήφους. Στο αστάθμιστο δείγμα ο Γ. Κλιαμενάκης συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό, ωστόσο η στάθμιση βασίστηκε αποκλειστικά σε μοναδικές ψήφους βάσει IP που η γεωγραφική κατανομή τους είναι πάνω στη Χίο (ο Γ. Κλιαμενάκης είχε και αρκετούς ψήφους από εκτός Χίου) και έχουν κανονική κατανομή στον χρόνο.

 

Βάσει του σταθμισμένου δείγματος τα ποσοστά έχουν ως εξής:

Κλιαμενάκης Γ. 40%

Ντομάτας Σ. 30%

Πατεριμός Γ. 9%

Βεργίνας Κ. 7%

Αναγνώστου Π. 6%

Μπουρνιάς Χ. 5%

Ξενάκης Γ. 3%

 

Στη δημοσκόπηση δε μετρήθηκε ο Αντιδήμαρχος, Π. Μανδάλας, καθώς το τελευταίο διάστημα απασχόλησε αρνητικά την επικαιρότητα αρκετές φορές και θεωρήθηκε ότι η συμμετοχή του πιθανόν να επηρέαζε ολόκληρη τη δημοσκόπηση, οπότε ελήφθη η απόφαση να μη συμμετέχει. Άλλωστε ήδη διαφάνηκε μια σημαντική απαξίωση και απροθυμία συμμετοχής, κάτι που «χτυπά» πάνω στον Συνδυασμό Κάρμαντζη. Πάμπολλα ήταν τα αρνητικά σχόλια πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνόδευσαν την κοινοποίηση της δημοσκόπησης.

12

image

image

Newsletter