twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 18:50
Εκτύπωση

12

Η ChiosPress από χθες «έτρεξε» μία δημοσκόπηση μεταξύ των αναγνωστών της, ζητώντας να απαντήσουν στο κάτωθι ερώτημα: «Σε ποιο βαθμό είστε ικανοποιημένοι από την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη;». Τα αποτελέσματα για τον Κ. Μουτζούρη θα λέγαμε ότι δεν είναι ούτε καλά, αλλά και ούτε άσχημα.

 

Συγκεκριμένα σε 1860 άτομα που επέλεξαν να απαντήσουν η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη έχει ικανοποιήσει το 36%, ενώ έχει απογοητεύσει το 29%. Πιθανότατα η καλή εικόνα της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη να οφείλεται στη στάση που έχει τηρήσει ο Περιφερειάρχης στο μεταναστευτικό, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει μεγάλα έργα και δράσεις. Πάντως τα αποτελέσματα αυτά είναι οπωσδήποτε ένα καμπανάκι για τον τεχνοκράτη Περιφερειάρχη.

12

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση έγινε έλεγχος IP προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι κάθε ψήφος θα είναι μοναδική και επιπλέον ελέγχθηκε η κατανομή τους κατά χρονικά διαστήματα. Έτσι, χρονικά διαστήματα που έδειχναν μαζικές ψήφους είτε υπέρ του Κ. Μουτζούρη είτε κατά του απομονώθηκαν και έγινε η στάθμιση με κανονική κατανομή των ψήφων προκειμένου να αποφευχθεί η μεθόδευση.

 

Η ChiosPress διεξάγει δημοσκοπήσεις μεταξύ των αναγνωστών της και μολονότι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως αυστηρά επιστημονικές, λόγω των μεγάλων δειγμάτων έχουν αποδείξει ότι βγάζουν έγκυρα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα το 2014 μόνο η δημοσκόπηση της ChiosPress είχε δείξει τη νίκη του Μ. Βουρνού και μάλιστα είχε δείξει και τις 30 μονάδες που κέρδισε τη δεύτερη Κυριακή τον Π. Λαμπρινούδη. Στις Δημοτικές εκλογές του 2019 η Δημοσκόπηση της ChiosPress είχε δείξει ότι ο Μαν. Βουρνούς θα μείνει εκτός δεύτερου γύρου, τη στιγμή που άλλες μετρήσεις τον έφερναν στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών. Επίσης η δημοσκόπηση της ChiosPress ήταν η μοναδική που είχε δείξει το ντέρμπι μεταξύ του Στ. Κάρμαντζη και του Κ. Τριαντάφυλλου ( η διαφορά τους ήταν μόλις 755 ψήφοι), ενώ άλλες έδειχναν περίπατο του σημερινού δημάρχου. Επίσης  η δημοσκόπηση της ChiosPress έδειξε τη νίκη του Κ. Μουτζούρη, ήδη από τον Ιανουάριου του 2019, όταν άλλες τον έφερναν εκτός δεύτερου γύρου.

12

image

image

Newsletter