twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 18:05
Εκτύπωση

12

Ο Χ. Μπουρνιάς απάντησε σήμερα σε ρεπορτάζ της ChiosPress για την ανάθεση προμήθειας γραφείου σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης και όχι σε Χιώτικη. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Σε απάντηση δημοσιεύματός σας, σχετικά με την προμήθεια ενός γραφείου για τις ανάγκες του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χίου  σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης , θα ήθελα να διευκρινίσω  τα κάτωθι προς αποκατάσταση της αλήθειας και παρανοήσεων που δημιουργήθηκαν από  το εν λόγω δημοσίευμα:

Η Πρόσκληση για τον ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό προμήθειας επίπλων για το Κέντρο Κοινότητας, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου στις 5/2/2020. Σε αυτή την πρόσκληση καμία εταιρεία Χιώτικων συμφερόντων δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον πλην της εταιρείας ΓΑΚΟΣ Α.Ε με  έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Όπως περιγράφεται στην Τεχνική Έκθεση η προμήθεια αφορούσε ένα βοηθητικό γραφείο και μία γωνία σύνδεσης με γραφείο εργασίας. Σε συνέχεια λοιπόν της πρώτης προμήθειας, πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη από την ίδια εταιρεία που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφόσον καμία εταιρεία της Χίου δεν ανταποκρίθηκε στη δημόσια πρόσκληση του Δήμου.

Επειδή το δημοσίευμα στόχο έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις και μόνο δίχως να ερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα, αφήνοντας σαφείς υπονοούμενα περί μη προτιμήσεως εταιρειών Χιώτικων συμφερόντων, σας υπενθυμίζω ότι ο Δήμος Χίου πάντοτε δείχνει προτίμηση στις τοπικές επιχειρήσεις, όταν αυτές εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε διαγωνισμούς.

Για να μην γράφετε λοιπόν ανακρίβειες και δημιουργείτε παρανοήσεις σε όσους διαβάζουν τις αναρτήσεις σας, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώνεστε πρώτα για τις διαδικασίες των δημόσιων διαγωνισμών και τον τρόπο ανάθεσης και μετά να προχωράτε στην ανάρτηση της είδησης.

 

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ CHIOSPRESS:

 

Η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη έχει προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ ακόμη και σε υποψηφίους του συνδυασμού (πχ Ακάβαλου), έτσι είναι περίεργο που ο κ. Μπουρνιάς δεν προχώρησε σε αναζήτηση με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης προμηθευτή από τη Χίο, αφού η ανάθεση αφορούσε ένα ευτελές ποσό, λιγότερο των 200 ευρώ!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

%MCEPASTEBIN%

12

image

image

Newsletter