twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 11:45
Εκτύπωση

15

Ο πρώην Δήμαρχος και Νομάρχης, Π. Λαμπρινούδης δήλωσε στη ChiosPress για τη δημιουργία δομής νεοεισερχόμενων μεταναστών στο συγκρότημα της Αλήθειας, στη Λευκωνιά:

«Φάνηκε το μέγεθος της συναλλαγής! Οι κ.κ. Κάρμαντζης και Μηταράκης ενέργησαν με τρόπο αθέμιτο προς την τοπική κοινωνία για να γίνει μια νέα δομή μεταναστών στο νησί, σ’ έναν ακατάλληλο για το σκοπό αυτό χώρο (τηλεοπτικό σταθμό), όταν προεκλογικά διατείνονταν την αποσυμφόρηση του νησιού και το κλείσιμο της ΒΙΑΛ. Συμπαραστάτης τους στα άσχημα για το νησί μας σχέδια είναι ο κ. Βουρνούς, ο οποίος έχει την αποκλειστική ευθύνη τόσο για τη δημιουργία της Σούδας όσο και της ΒΙΑΛ. Ειδικότερα, θεωρώ ότι ο κ. Κάρμαντζης έχει εξαπατήσει τους ψηφοφόρους του, όταν προεκλογικά κραύγαζε για την αποσυμφόρηση του νησιού και το κλείσιμο της ΒΙΑΛ. Αν η σημερινή του στάση ήταν γνωστή τότε (στις εκλογές), πιστεύω ακράδαντα ότι δε θα ήταν δήμαρχος Χίου σήμερα.

 

Η καλύτερη λύση για το νησί μας ήταν η ενοικίαση πλοίου, το οποίο θα μπορούσε να αγκυροβολήσει οπουδήποτε περιμετρικά του νησιού και να εισέρχεται στο λιμάνι μόνο για να πάρει τους μετανάστες. Αυτή η λύση δε θα στοίχιζε τίποτα στο Υπουργείο Μετανάστευσης, αφού η ενοικίαση θα γίνει από την Ύπατη Αρμοστεία με λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν ήμουν και σήμερα δήμαρχος Χίου δε θα επέτρεπα ποτέ μια τέτοια δομή πάνω στο νησί! Ο κίνδυνος από μια τέτοια δομή σ’ έναν τηλεοπτικό σταθμό, χωρίς δωμάτια τύπου ξενοδοχείου με ατομικά μπάνια εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Επιπρόσθετα όλο το προσωπικό που θα έρχεται σε επαφή με τους μετανάστες κάποια στιγμή θα σχολάει και θα πηγαίνει στο σπίτι του και στις λοιπές συναναστροφές του με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κίνδυνο να μεταφέρει κάποιος τον φονικό ιό. Αντίθετα το προσωπικό του πλοίου δε θα πατούσε ποτέ το πόδι του πάνω στη Χίο. Είναι σαφές ότι η δομή αυτή δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους από ό,τι να μην υπήρχε καθόλου!»

12

image

image

Newsletter