twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 16:26
Εκτύπωση

12

Με δηλώσεις τους ο Γ. Τζούμας και ο Χ. Μπουρνιάς προσπαθούν να εμπλέξουν την Περιφέρεια στην επιλογή του Συγκροτήματος της Αλήθειας ως δομή καραντίνας μεταναστών.

 

Η ChiosPress επικοινώνησε σήμερα με τον Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου και ζήτησε τα θέματα των περιφερειακών συμβουλίων από την αρχή του έτους και τις αποφάσεις. Σε κανένα περιφερειακό συμβούλιο δεν συζητήθηκε και συνεπώς δεν ελήφθη απόφαση υπέρ δομής καραντίνας στη Χίο και ειδικότερα στο Συγκρότημα της Αλήθειας, που σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο Χίου ως χώρος είναι ακατάλληλος για καραντίνα.

 

Επίσης η ChiosPress επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Π. Μπουγδάνο, ο οποίος επανάλαβε τις προηγούμενες δηλώσεις του στη ChiosPress, οι οποίες εκφράζουν και τον Περιφερειάρχη, Κ. Μουτζούρη. Συγκεκριμένα ο Κ. Μπουγδάνος είπε ότι θέση της Περιφερειακής Αρχής είναι η δημιουργία δομής καραντίνας σε πλοίο. Επίσης ο κ. Μπουγδάνος είπε ότι η λύση αυτή είναι η καλύτερη και η φθηνότερη. Συγκεκριμένα οι μετανάστες θα βρίσκονται μόνιμα εκτός νησιού. Μάλιστα ο κ. Μπουγδάνος είχε κάνει και την προσωπική έρευνα του για το κόστος. Η ενοικίαση του πλοίου θα κόστιζε μαζί με τη διατροφή των μεταναστών και την πληρωμή του προσωπικού 600.000 ευρώ τον μήνα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα έλεγε ο κ. Μηταράκης περί κόστους 1.700.000 ευρώ τον μήνα και το ποσό αυτό θα πληρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπρόσθετα όσον αφορά το ποσό της λύσης του πλοίου δεν πρέπει να προβληματίζει καθόλου τον κ. Μηταράκη, αφού θα το πληρώσει η Ύπατη Αρμοστεία με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωση, επομένως όποιο και να είναι δεν πρέπει να απασχολεί!

 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι απόφαση υπέρ της νέας δομής στο Συγκρότημα της Αλήθειας πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με τις ψήφους των Συνδυασμών Κάρμαντζη και Βουρνού.

12

image

image

Newsletter