twitter youtube google

 

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 17:50
Εκτύπωση

Ένα μείζον πολιτικό ζήτημα από ηθικής πλευράς της πολιτικής απασχολεί τις τελευταίες μέρες την τοπική πολιτική σκηνή της Χίου. Συγκεκριμένα ο Γ. Μανάρας στο Νομικό Πρόσωπο «προσέλαβε» με την τακτική της απευθείας ανάθεσης εργολαβίας την υποψήφια με τον συνδυασμού Κάρμαντζη, Π. Ακάβαλου.

12

Στ. Κάρμαντζη και Π. Ακάβαλου στην παρουσίαση του Συνδυασμού "Σύμπραξη Δημιουργίας"

 

H απευθείας ανάθεση έγινε στις 17 Μαρτίου 2020 (δηλαδή εν μέσω σφοδρής κρίσης λόγω κορονοϊου και κλειστές τις δομές του δήμου Χίου) και είναι νόμιμη, καθώς ο νόμος επιτρέπει αυτού του είδους τις αναθέσεις, αλλά από πολλούς τίθεται θέμα ηθικής και επανέρχεται το μείζον πολιτικό θέμα αν είναι ηθικό ό,τι είναι και νόμιμο.

 

12

Η ChiosPress επικοινώνησε με τον Γ. Μανάρα, ο οποίος ερωτηθείς για την πρόσληψη με την τακτική της απευθείας ανάθεσης εργολαβίας της κα. Ακάβαλου, που ήταν υποψήφια με τον Συνδυασμό του Στ. Κάρμαντζη στην Δημοτική Ενότητα της Ομηρούπολής δήλωσε: «Πράγματι την προσέλαβα με απόφασή μου απευθείας ανάθεση. Η κα Ακάβαλου απασχολείται στον παιδικό σταθμό της Καλούτα και ασχέτως αν δεν πηγαίνουν παιδιά, ο παιδικός πρέπει να είναι καθαρός για όταν θα ανοίξει και πάλι. Πρόκειται για νόμιμη σύμβαση, καθώς ο νόμος μου επιτρέπει να κάνω απευθείας αναθέσεις

 12

Φυσικά, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, δεν τίθεται νομιμότητας, αλλά τίθεται θέμα πολιτικής ηθικής. Δηλαδή κατά πόσο ηθικό είναι να προσλαμβάνονται με απευθείας αναθέσεις επιλεκτικά υποψήφιοι του Συνδυασμού Κάρμαντζη. Ο κάθε πολίτης μπορεί να πει ότι εγώ δεν ψήφισα τον Στ. Κάρμαντζη για να βρίσκουν δουλειά οι υποψήφιοί του!  

 

Υπενθυμίζεται ότι τέτοιου είδους τακτικές ακολουθούσε και η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία από πανηγυρικά πρώτη το 2014 έφτασε στις περασμένες εκλογές στην 3η θέση.

 

Παραθέτουμε το επίσημο έγγραφο της ανάθεσης:

 

12

12

image

image

Newsletter