twitter youtube google

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 17:50
Εκτύπωση

 photo kofinas.jpgΤην παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Κοφινάς. Αναλυτικά:

«Στον προχθεσινό αγώνα του Κοφινά για το πρωτάθλημα Παίδων, ο διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητά του στην εφαρμογή του κανονισμού περί κίτρινης κάρτας σε ποδοσφαιριστή που συνεχίζει την προσπάθεια από θέση offside, αποβάλλοντας με 2η κίτρινη 11χρονο ποδοσφαιριστή του Κοφινά. 
Στην ίδια φάση, απέβαλε και τον προπονητή της ομάδας ο οποίος εκνευρισμένος διαμαρτυρήθηκε.

Στον ίδιο αγώνα ο διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα τον παραπάνω κανονισμό:

1. Δε γνωρίζει τον κανονισμό που ορίζει ότι ¨το έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα που χορηγείται μέσα στην περιοχή τέρματος εκτελείται από εκείνο το σημείο της γραμμής της περιοχής τέρματος της παράλληλης προς τη γραμμή τέρματος που είναι πιο κοντά στο σημείο όπου έγινε η παράβαση¨ και βάζει την μπάλα μέσα στη ¨μικρή¨ περιοχή για να εκτελεστεί το φάουλ. (Χρειάστηκε η παρέμβαση και των δύο προπονητών για να μπει η μπάλα στη σωστή θέση). 
2. Δεν μπορεί να διακρίνει ένα εσκεμμένο από ένα ακούσιο γύρισμα της μπάλας από τον αμυντικό στον τερματοφύλακα.
3. Υποχρεώνει τον τερματοφύλακα ο οποίος φοράει μπλε φανέλα, μπλε παντελονάκι και μπλε κάλτσες να φορέσει κίτρινη ¨σαλιάρα¨ για να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που φοράνε άσπρη φανέλα, μπλε παντελονάκι, άσπρες κάλτσες (συμπαίκτες) και πορτοκαλί εμφάνιση και μαύρες κάλτσες (αντίπαλοι). 
4. Δεν εφαρμόζει τον κανονισμό να δηλώσει στο φύλλο αγώνα την αλλαγή αρχηγού της ομάδας (μετά από αναγκαστική αντικατάστασή του λόγω τραυματισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα).

Ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε και θα χάσει και τον επόμενο αγώνα, ο προπονητής τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και η ομάδα τιμωρήθηκε να παίξει με 10 παίχτες τον υπόλοιπο αγώνα αλλά και με πρόστιμο, αφού τα παραπάνω (μαζί με άλλα που δεν έγιναν), γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα που, ως γνωστό, αποτελεί τον μπούσουλα για τις ποινές από την Πειθαρχική Επιτροπή, αλλά και το ¨μεγάλο όπλο¨ στα χέρια των διαιτητών.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τις συνέπειες που θα υπάρξουν και για το συγκεκριμένο διαιτητή, ο οποίος κάποιους κανονισμούς τους εφαρμόζει με αυστηρότητα, κάποιους άλλους δεν τους γνωρίζει καν και κάποιους τους επινοεί μόνος του.»

12

image

image

 

Newsletter