twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 15:59
Εκτύπωση

12Η γενικευμένη φοροεπιδρομή-φορολεηλασία, τα οριζόντια-τυφλά χαράτσια σε ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες φέρνουν χιλιάδες λουκέτα, απολύσεις, ακρίβεια, επιδείνωση της οικονομικής κρίσης κ.ο.κ.

 

Τυφλά κτυπήματα είναι η μέση αύξηση φόρου 1.450€ + 650€ τέλος επιτηδεύματος + 3.600€ μίνιμουμ ασφαλιστικές εισφορές = 5.700 κ.α. + τα λειτουργικά κόστη "στ' άστρα". Θα κλείσουν κόσμο. Θα τον οδηγήσουν στην ανεργία, τη φτηνή κακοπληρωμένη εργασία και φτώχεια.

Ο θάνατος του εμποράκου. Όλα για τους ολιγάρχες. Μαζί δουλεύουνε, μια εταιρία. Ιδανικοί αυτόχειρες οι περισσότεροι από το 41%:2. Βρίσκουν και τα κάνουν με αυτήν την "αντιπολίτευση".

Δεν "τσιμπάμε" στον κοινωνικό αυτοματισμό. Κλασική συνταγή. Θέλουν να βάλουν τους από κάτω και τους μικρομεσαίους να καρφώνονται μεταξύ τους για την βγάλουν καθαρή οι ίδιοι κι οι από πάνω φίλοι τους. "Η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη, αν νιώθει ότι φταίει."

Επί της ουσίας τώρα: Αφορολόγητο στο κόστος ζωής. Αυτά που ανακοίνωσαν είναι σε βάρος όλων μας. Βάρος στην κοινωνία είναι οι βαστάζοι τους. Οι "χορηγοί" τους, που δεν τους αγγίζουν. Γι' αυτούς δουλεύουν. Τους τα δίνουν όλα, με το "αζημίωτο" φυσικά.

Μια από τα ίδια έλεγαν και έκαναν κι άλλοι, αλλά τώρα είναι στα αζήτητα. Κι όμως όλα μπορούν να ανατραπούν. "Το πιο σκοτεινό χρονικό όριο είναι ακριβώς πριν την αυγή."


 

ΓΡΑΦΕΙ: Βασίλης Μαυρέλος

12

image

image

Newsletter