twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 17:05
Εκτύπωση

Το σαλόνι είναι ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού, γι' αυτό πρέπει να διακοσμείται και να επιπλώνεται με προσοχή. Αν μόλις μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι ή έχετε αναδιατάξει κάποια έπιπλα στο σαλόνι σας, τότε πιθανώς χρειάζεστε μερικές ιδέες για το πώς να το ανανεώσετε. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την εμφάνιση του σαλονιού σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Ακολουθούν ορισμένες ιδέες:

12

1) Προσθέστε φυτά για να ζωντανέψετε τη διακόσμησή σας

Τα φυτά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα σε οποιονδήποτε χώρο, ειδικά αν δεν έχετε πολλά χρήματα για να ξοδέψετε στη διακόσμηση. Μπορείτε να αγοράσετε πολύχρωμα φυτά εσωτερικού χώρου από τοπικά φυτώρια ή κέντρα κήπου με λιγότερο από 10 ευρώ το καθένα. Εάν δεν έχετε πολύ χώρο για μια μεγάλη γλάστρα φυτών, τότε σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αντ' αυτού γλάστρες από τερακότα- υπάρχουν σε όλα τα είδη μεγεθών και σχημάτων και φαίνονται υπέροχα όταν τοποθετούνται μαζί σε ράφια ή περβάζια παραθύρων. Εκτός από τα φυτά, γιατί να μην προσθέσετε μερικά φρέσκα λουλούδια ή μικρά βάζα γεμάτα με νερό; Είναι ένας ανέξοδος τρόπος για να κάνετε μια σημαντική αλλαγή στον χώρο σας.

 

2) Προσθέστε ένα χαλί.

Ένα χαλί μπορεί να κάνει αμέσως αίσθηση σε οποιοδήποτε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου του σαλονιού. Επιλέξτε ένα που να συμπληρώνει τα άλλα στοιχεία του χώρου, όπως το χρώμα ή το μοτίβο. Για παράδειγμα, αν έχετε ξύλινα πατώματα και πολύ φυσικό φως που μπαίνει από τα παράθυρα, ένα χαλί σε αποχρώσεις του πράσινου ή του μπλε θα προσθέσει υφή και ενδιαφέρον στο δωμάτιο χωρίς να το κάνει να φαίνεται γεμάτο. Αν έχετε σκούρα ξύλινα πατώματα και πολλά έργα τέχνης στους τοίχους, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα μικρότερο χαλί με κάποιο μοτίβο - αυτό θα βοηθήσει να φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος και θα δώσει την αίσθηση ότι είναι τακτοποιημένος.

 

3) Βελτιώστε τον φωτισμό

Ο φωτισμός είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε χώρο, είτε πρόκειται για φωτιστικά οροφής είτε για φωτιστικά δαπέδου, συμβάλλει στη δημιουργία ζεστασιάς και ιδανικής ατμόσφαιρας. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι ιδανικός για τη δημιουργία ατμόσφαιρας όταν διασκεδάζετε με τους καλεσμένους σας ή χαλαρώνετε μετά τη δουλειά το βράδυ, ενώ ο φωτισμός εργασιών είναι ο καλύτερος για να διαβάζετε ή να εργάζεστε στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να ανάβετε τα φώτα οροφής ή τις λάμπες παντού.

Ίσως να θέλετε να ξεκινήσετε αφαιρώντας όλα τα περιττά αντικείμενα από το σαλόνι σας και στη συνέχεια να τα αντικαταστήσετε με νέα που ταιριάζουν καλύτερα στο στυλ ή το γούστο σας όπως π.χ. ανεμιστήρες δαπέδου σε POP χρωματισμούς! Δεν έχει σημασία αν επιδιώκετε μια μινιμαλιστική εμφάνιση ή αν προτιμάτε κάτι πιο εκκεντρικό- πάντα υπάρχουν τρόποι να αναβαθμίσετε το σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα για διακόσμηση.

 

12

image

image

Newsletter