twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 17:14
Εκτύπωση

Μια μερική ανακαίνιση σπιτιού είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Μπορεί να οριστεί ως αλλαγή ή βελτίωση ενός ή περισσότερων τμημάτων ή πτυχών του σπιτιού χωρίς να το ξαναχτίσουμε εντελώς.

12

Ανάλογα με τη φύση της ανακαίνισης, ορισμένες πτυχές μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθούν, ενώ άλλες μπορεί μόνο να ενημερωθούν.

Η αύξηση της αξίας, η προσθήκη στυλ και η προσφορά στο σπίτι σας σύγχρονων ανέσεων είναι όλα αυτά που θα μπορούσατε να επιτύχετε με μια μερική ανακαίνιση σπιτιού.

Υπάρχουν πολλά οφέλη σε αυτόν τον τύπο ανακαίνισης, γι 'αυτό και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για αυτό καθημερινά.

 

Τα οφέλη της μερικής ανακαίνισης σπιτιού

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της μερικής ανακαίνισης σπιτιού είναι ότι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα για αυτό. Θα σας εξοικονομήσει επίσης χρόνο.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών χωρίς εμπειρία κατασκευής είναι σε θέση να κάνουν οι ίδιοι τις ανακαινίσεις. Και οι εργολάβοι είναι ευχαριστημένοι με αυτό το είδος εργασίας επειδή μπορούν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα σε μικρότερα έργα.

 

Κατασκευαστική εταιρεία ή εταιρεία ανακαίνισης

Μια κατασκευαστική εταιρεία είναι ένας τύπος επιχείρησης που διαθέτει την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό για το σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων. Μια εταιρεία ανακαίνισης, από την άλλη πλευρά, αποκαθιστά και βελτιώνει κτίρια και άλλες κατασκευές.

Μια κατασκευαστική εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει δομές ενώ μια εταιρεία ανακαίνισης εργάζεται για την αποκατάσταση ή βελτίωση των υφιστάμενων κατασκευών.

Οι εταιρείες κατασκευής και ανακαίνισης εργάζονται τόσο για την κατασκευή όσο και για τη βελτίωση των δομών. Ωστόσο, οι τελικοί στόχοι τους είναι πολύ διαφορετικοί: οι κατασκευαστικές εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία τους για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν νέες κατασκευές, ενώ στόχος μιας εταιρείας ανακαίνισης είναι να αποκαταστήσει ή να βελτιώσει τις υπάρχουσες κατασκευές. Πάντα μπορείτε, βέβαια, να κάνετε ένα ραντεβού είτε με μια κατασκευαστική εταιρεία (μια από τις πιο γνωστές στην Ελλάδα είναι η anakainisispitiou.gr) είτε με μια αμιγώς εταιρεία ανακαίνισης και να συζητήσετε τις ανάγκες σας αλλά και την οικονομική προσφορά που θα σας δώσουν.

 

Διαφορά μερικής και ολικής ανακαίνισης

Η μερική ανακαίνιση είναι απλή και ανέξοδη. Δεν αλλάζει την υπάρχουσα διάταξη του σπιτιού, ούτε απαιτεί καμία κατεδάφιση.

Αυτός ο τύπος έργου περιλαμβάνει συνήθως την εγκατάσταση νέων δαπέδων, ντουλαπιών κουζίνας, πάγκων, θυρών και παραθύρων.

Μια ολική ανακαίνιση είναι μια πολύ πιο εκτεταμένη προσπάθεια που αλλάζει ή αφαιρεί όλα τα εσωτερικά ή εξωτερικά στοιχεία ενός σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των δομικών αλλαγών. Αυτός ο τύπος έργου απαιτεί συχνά αλλαγές στη διάταξη του σπιτιού. μπορεί να περιλαμβάνει κάποια κατεδάφιση και ανοικοδόμηση. και μπορεί να είναι πολύ ακριβό.

 

Πόσα δωμάτια πρέπει να ανακαινίσω;

Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση, πρέπει να καταλάβετε τι θα ανακαινίσετε και πόσα δωμάτια θα ανακαινίσετε. Δεν μπορείτε απλά να ανακαινίσετε τα πάντα. Πρέπει να προγραμματίσετε τον χρόνο και τα χρήματά σας κατάλληλα.

Εάν σκοπεύετε να νοικιάσετε δωμάτια μετά την ανακαίνιση, τότε θα πρέπει να εστιάσετε στους κοινόχρηστους χώρους όπως η κουζίνα, το σαλόνι και το μπάνιο. Εάν όχι, τότε επικεντρωθείτε στον προσωπικό σας χώρο διαβίωσης όπως το υπνοδωμάτιο ή το δωμάτιο μελέτης.

 

Πόσο χρόνος χρειάζεται για μια μερική ανακαίνιση σπιτιού;

Όταν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού αποφασίσει να κάνει μια αλλαγή στο σπίτι του, μπορεί να επιλέξει μεταξύ μιας πλήρους ανακαίνισης ή μερικής. Η μερική ανακαίνιση είναι η φθηνότερη επιλογή και μπορεί να γίνει σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Μια μερική ανακαίνιση σπιτιού συχνά συνεπάγεται ανακαίνιση της κουζίνας, αντικατάσταση πλακιδίων μπάνιου ή ενημέρωση του καθιστικού. Αυτός ο τύπος έργου συνήθως ολοκληρώνεται μέσα σε 1-2 εβδομάδες και μπορεί να διαρκέσει από 3-6 μήνες για ένα πλήρες, λόγω του γεγονότος ότι πρέπει να φύγετε ενώ ολοκληρώνεται

12

image

image

Newsletter