twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 17:56
Εκτύπωση

12

Ο κατά τ΄άλλα αξιαγάπητος κος πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ  βρισκόμενος σε παραλήρημα  ,σε  σύγχυση , με θολωμένο μυαλό και κυριευμένος από αγωνία και άγχος   κρίνει  πρόσωπα ή συμπεριφορές άλλων έχοντας ως κριτήριο ή μέτρο σύγκρισης και αξιολόγησης τον ίδιο του τον εαυτό  και έτσι καταφεύγει σε φτηνούς χαρακτηρισμούς  του τύπου μαϊντανός , πικραμένος και  ψεκασμένος οι οποίοι του ταιριάζουν απόλυτα .  Για τα ερωτήματα που τέθηκαν όπως λύματα βιολογικού Νενήτων , πηγές Αγ. Ερμιόνης και γεώτρηση Καλαθούς  ,που είναι της δικής του αρμοδιότητας, ούτε κουβέντα .

 

Έκανε μια λεπτομερέστατη αναφορά στον μισθό του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης γιατί μόνο αυτός τον ενδιαφέρει . Γνωρίζω ότι ο  πρόεδρος  του κάθε οργανισμού έχει μισθό  και έτσι πρέπει , αλλά δεν αναλαμβάνει καθήκοντα  μόνο και μόνο για αυτόν, πρέπει  να είναι αντάξιος( ο μισθός ) του έργου που προσφέρει .

 

Όσο για το μαϊντανός ,του θυμίζω ότι ο μαϊντανός είναι βότανο γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις θεραπευτικές , ευεργετικές , καταπραϋντικές του ιδιότητες και θα του έκανα καλό να πίνει κανένα  αφέψημα  μαϊντανού  για να ξεπεράσει την κατάσταση πανικού στην οποία βρίσκεται  αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν .

 

Του θυμίζω επίσης ότι επικρατεί  η φράση ΄΄ τηλεοπτικός μαϊντανός ΄΄ η οποία πάει παντού και ταιριάζει με όλα και είναι στα μέτρα του . Αλήθεια, στις επόμενες εκλογές με ποιο συνδυασμό θα πορευτεί; Μες στο μυαλό του  κυριαρχεί πάντα η σκέψη του << δούναι και λαβείν >> και πάντοτε απαιτεί να βρίσκεται σε έμμισθες θέσεις και όταν δεν το πετυχαίνει αυτό  ξεπουλάει τον συνδυασμό του για να το πετύχει . Λειτουργεί όπως το ανεμούριο  , όργανο που τοποθετείται στους αεροδιαδρόμους για να δείχνει την κατεύθυνση του ανέμου . Απ΄ότι φαίνεται το ανεμούριο  είναι ταυτόσημο της ιδιοσυγκρασίας του.  Παντός καιρού . Αυτή είναι η τακτική του, γιατί  είναι παθολογικά ερωτευμένος  με την καρέκλα της εξουσίας . Ανατρέξτε στο μακρινό πολιτικό παρελθόν του , από τότε  μέχρι και σήμερα  . Οι μεγαλύτεροι  γνωρίζουν τι έγινε  επί εποχής κου Κοκκώδη , κου Σταμούλη , <<Κίνησης Πολιτών>>  και πρόσφατα επί  κου Λαμπρινούδη και τελευταία επί κου Τριαντάφυλλου . Ο άνθρωπος είναι πολιτικό φαινόμενο το οποίο γαλουχήθηκε ,δυστυχώς , στους κόλπους του άλλοτε ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ , έχοντας  << έντονο το σοσιαλιστικό πνεύμα που βάζει πάνω απ΄όλα το κοινό καλό >> . Σαν πολιτικό φαινόμενο , θα έπρεπε να απασχολήσει ερευνητικά κέντρα και γενετιστές  για να το  ερευνήσουν και να το  μελετήσουν , γιατί είναι σπάνιο ,κάτι ας πούμε σαν την covid-19.

 

Με αποκαλεί ψεκασμένο . Για να δούμε ποιος τελικά είναι εγώ ή εκείνος .

 

 Εδώ και καιρό προσπαθεί να αποδείξει ότι η μεταφορά των λυμάτων από τον Καταρράκτη στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης της  πόλης  είναι ασύμφορη και μέσα στο παραλήρημά του στην αρχή είπε ότι το κόστος είναι 70.000 € ,μετά κατέβηκε στις 50.000 € και στην λαϊκή συνέλευση 13/6  είπε περίπου 30.000 €. Περίοδο εκπτώσεων  διανύουμε άρα όσα θέλει λέει . Είναι αυτά  λόγια σοβαρού και αξιόπιστου  προέδρου; Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μιλάει για β΄βάθμια επεξεργασία  λυμάτων  και το παραγόμενο υλικό θα είναι περιορισμένης άρδευσης. Εκείνος  ισχυρίζεται  ότι θα είναι γ΄βάθμιας και θα παράγει καθαρό νερό . Να του θυμίσω ότι από το 2011 πάγιο αίτημα των κατοίκων , ήταν η μεταφορά  των λυμάτων στο κεντρικό δίκτυο της Χίου. Η λαϊκή συνέλευση  ( 95% + ) σου έδωσε ένα γερό χαστούκι  και ανέκοψε τα σχέδιά σου . Ηττήθηκες παταγωδώς . Παρόλα αυτά λες ότι τα κατάφερες . Αφού έχεις  την ικανότητα να κάνεις  το άσπρο μαύρο σαν μάγος της πολιτικής ,μάλλον ψεκασμένος είσαι εσύ.

 

 Όσο για το πικραμένος  αναφέρω ότι εγώ δεν είμαι ψώνιο της πολιτικής  και δεν ζω απ΄αυτήν και  δεν έχω ανάγκη τα 300 € του προέδρου της κοινότητας .Οι κάτοικοι του Καταρράκτη , του Βουνού  των όμορων χωριών αλλά και της Χίου γενικότερα , έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με τίμησαν με την ψήφο τους και τους ευχαριστώ γι΄αυτό . Να του θυμίσω , γιατί έχει επιλεκτική μνήμη,  ότι  στου πρώτους Καποδιστριακούς Δήμους ( Ιωνίας )  πήρα 124 ψήφους   και θα είχα εκλεγεί Δ.Σ. , αν  το ΚΚΕ  δεν είχε αυξήσει τα ποσοστά του στα υπόλοιπα του δήμου  Ομηρούπολης  και έτσι πήρε την έδρα από την Ιωνία όπως προέβλεπε ο εκλογικός νόμος . Στον ευρύτερο Δήμο Χίου δε ,  επί κου Λαμπρινούδη, με τίμησαν με 660 ψήφους και στις εκλογές τις περιφέρειας επί κου  Γιακαλή,  με 770 .Έκανα έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα σε όλες τις αναμετρήσεις και δεν επέλεξα την τακτική της συνομωσίας , της διαπλοκής και της συκοφαντίας. Δεν είχα στρατευμένους ψηφοφόρους όπως μερικοί που απέκτησαν μέσα από πελατειακές σχέσεις και είμαι σίγουρος, ότι όποτε και όταν  εγώ το αποφασίσω , πάλι θα με τιμήσουν ,γιατί η όλη μου πορεία  στο λειτούργημα που ασκώ , η καθημερινότητά μου όσο  και η ενασχόλησή  μου με τα κοινά τους εμπνέει εμπιστοσύνη. 

 

Κάποιοι προσπαθούν τόσο με τα λόγια τους όσο και με τις πράξεις του να αποδείξουν τη διαχρονικότητα των στίχων του σατιρικού ποιητή Γ. Σουρή που μιλούν για  << Τα΄αγγειά …>> ή << Ποιος είδε κράτος λιγοστό …>> . Βρείτε τα ποιήματα ,διαβάστε τους στίχους  και θα καταλάβετε πόσο επίκαιρα είναι .

 

Εύχομαι , ο πολιτικά υπεύθυνος για την κατάσταση που επικρατεί ,να βρει το θάρρος , να υψώσει το πολιτικό του ανάστημα και να πάρει τις σωστές αποφάσεις , γιατί η κατρακύλα έχει αρχίσει και αν δεν κάνει τις δεσμεύσεις του πράξεις οι Καταρρακτούσοι  θα τον θεωρήσουν συνένοχο και συνυπεύθυνο της όλης κατάστασης .

 

Η Αγία Μαρκέλλα να μας φωτίζει και να μας καθοδηγεί .

Χρόνια Πολλά

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Β. ΣΤΟΥΠΟΣ

12

image

image

Newsletter