twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΑΡΘΡΑ

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 22:21
Εκτύπωση

Στις παρακάτω γραμμές δεν θα μιλήσουμε αναλυτικά για όλα τα είδη επαγγελματικού εξοπλισμού ή B2B όπως αλλιώς λέγεται. Θα αναφερθούμε ωστόσο σε πολλούς κλάδους που μπορεί να έχει τέτοιου είδους επαγγελματικές ανάγκες καθώς και σε 1-2 προϊόντα που μπορεί να χρειαστεί ο εκάστοτε επαγγελματίας. Θα μιλήσουμε δηλαδή για εξοπλισμό στο χώρο της εστίασης, του λιανικού εμπορίου, του καθαρισμού και της υγιεινής και του κλιματισμού-θέρμανσης-εξαερισμού, ειδών. Προφανώς, η παρακάτω αναφορά-περιγραφή δεν περιλαμβάνει όλα τα πιθανά και απίθανα είδη που μπορεί να προμηθευτεί ο κάθε επιχειρηματίας σε τιμές χονδρικής αλλά απλώς θα τονίσουμε μερικά από αυτά ενδεικτικά έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα.

Ας αρχίσουμε λοιπόν με τον κλάδο της εστίασης. Σε αυτόν συγκαταλέγονται φυσικά όλα τα εστιατόρια και τα καφέ-μπαρ ανά την υφήλιο. Ένα απολύτως απαραίτητο αγαθό για όλες αυτές τις επιχειρήσεις είναι οι ψύκτες νερού βρύσης. Αυτοί είναι πραγματικά ένα προϊόν που θα σας λύσει τα χέρια καθώς μπορούμε με το πάτημα ενός κουμπιού να έχουμε κρύο ή καυτό νερό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μια καφετέρια πάλι είναι απολύτως σίγουρο ότι θα χρειαστεί μια επαγγελματική μηχανή παρασκευής καφέ, ζεστής και κρύας σοκολάτας, τσαγιού και άλλων ροφημάτων. Αυτές οι συσκευές κοστίζουν από 600€ έως και κάποιες χιλιάδες ευρώ. Εξαρτάται πόσο ποιοτικά αλλά και πόσα σε αριθμό ροφήματα θέλουμε να παρασκευάζουμε ταυτοχρόνως.

12

Μιλώντας για επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, εκεί θα πρέπει να προμηθευτούμε, εκτός από ψύκτες νερού δικτύου, και κάποιες άλλες συσκευές όπως μια επαγγελματική ζυγαριά και ένα πιστόλι ετικετών. Ο τύπος της ζυγαριάς μπορεί να διαφέρει από αναλογική σε ψηφιακή αλλά μεγάλο ρόλο θα παίξει και η χρήση για την οποία προορίζεται. Οι τιμές αυτών κυμαίνονται από 10€ έως και 25.000€ και μπορούν να αντέξουν βάρος έως και μισό τόνο. Ένα πιστόλι για να τοποθετούμε ετικέτες μπορεί να χρειαστεί σε ένα παντοπωλείο αλλά και σε άλλα καταστήματα όπως πώλησης ενδυμάτων. Αυτά κοστίζουν συνήθως περίπου 10 ως 30€ και πραγματικά μας «λύνουν τα χέρια».

Προχωρώντας σε άλλους τομείς επιχειρηματικότητας συναντούμε τα είδη καθαρισμού και υγιεινής. Δύο από αυτά είναι οι επαγγελματικοί κάδοι απορριμμάτων καθώς και οι μηχανές περιποίησης δαπέδων. Αυτοί οι κάδοι είναι είτε μεταλλικοί, είτε ξύλινοι, είτε πλαστικοί. Βγαίνουν σε όλα τα μεγέθη και είναι τροχήλατοι ή σταθεροί. Κάποιοι διαθέτουν και σταχτοδοχείο ενώ κάποιοι άλλοι προορίζονται μόνο για ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Οι τιμές ποικίλουν αλλά οι περισσότεροι κοστίζουν από 10-15€ έως και 400-500€. Οι μηχανές περιποίησης δαπέδων, από την άλλη, είναι εξίσου χρήσιμες. Πλένουν, στεγνώνουν, απορροφούν ακαθαρσίες και καθαρίζουν με ατμό κάθε είδους πάτωμα ή παρόμοια επιφάνεια. Η τιμή τους ξεκινάει από τα 100€ χωρίς να υπάρχει όριο προς τα πάνω.

Ο κλάδος του κλιματισμού, της θέρμανσής και του εξαερισμού είναι όντως πολύ μεγάλος. Όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτόν συχνά προμηθεύονται αεροκουρτίνες και επαγγελματικές σόμπες. Αναφορικά με τις αεροκουρτίνες τις συναντάμε συχνά-πυκνά στην είσοδο καταστημάτων και εταιρειών παντός είδους. Το πλάτος τους κυμαίνεται από ένα ως δύο μέτρα και συμβαδίζει με το πλάτος ανοίγματος της κάθε πόρτας. Υπάρχουν απλού τύπου, ηλεκτρικά θερμαινόμενες αλλά και αυτές που λειτουργούν εμπεριέχοντας νερό και αποδίδουν ζεστό ή κρύο αέρα. Η πιο φτηνή σε σχέση με την πιο ακριβή έχουν τεράστια απόκλιση κόστους αγοράς ξεκινώντας από τα 130€. Οι επαγγελματικές σόμπες από την άλλη είναι μια εξαιρετική λύση για καφετέριες που θέλουν να διατηρούν τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικό χώρο και κατά τους χειμερινούς μήνες. Εκτός από μια αίσθηση χλιδής και άνεσης, παρέχουν επαρκή θέρμανση του χώρου εστίασης των πελατών και καλύπτουν πολλά τετραγωνικά μέτρα. Τις βρίσκουμε στο εμπόριο σε μορφή μανιταριού, πυραμίδας, περιστρεφόμενες κ.ά. Για την τροφοδοσία τους χρησιμοποιούν ρεύμα, υγραέριο ή pellet. Η τιμή τους συνήθως ξεκινάει από τα 20-30€ και ξεπερνάει ακόμη και τα 2.000€. Όλα εξαρτώνται από την έκταση του χώρου αλλά και τις θερμικές απώλειες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

12

image

image

Newsletter