twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΑΡΘΡΑ

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 13:24
Εκτύπωση

12Από το 1990 και μετά όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι προσανατολισμένες στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Ακόμη και στην Τουρκία υποστηρίζουν σθεναρά τόσο οι Ελληνικές Κυβερνήσεις όσο και το οικουμενικό Πατριαρχείο  για πλήρη ένταξη της στην Ε.Ε- γιατί προενταξιακές  διαδικασίες γίνονται και εκατομμύρια ευρώ ρέουν προς τον γειτονικό μας ταραξία.

 

Όλες σχεδόν οι χώρες της Ε.Ε υποστηρίζουν την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας στην Ε.Ε. Είναι αυτό όμως σύμφωνο με την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων; Το παράδειγμα της Αλβανίας  δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Μπήκε στο ΝΑΤΟ με τη συναίνεση σχεδόν όλου του πολιτικού φασματος-πλην ΚΚΕ- και το αποτέλεσμα είναι σε όλους μας γνωστό. Διώξεις της ομογένειας  κρατική πάταξη και καταστολή δήμευση της περιουσίας των ομογενών μας  της Βορείου Ηπείρου φύλαξη των συνόρων με την Ελλάδα για να μην μπαίνουν στην Αλβανία ...¨ανεπιθύμητα πρόσωπα μέχρι και δολοφονίες έχουν διαπράξει  οι δυνάμεις του Αλβανικού κράτους (Κατσίφας). Αυτά όλα το γνωρίζουν και το εγνώριζαν. Και για να έλθουμε στην σημερινή κυβέρνηση η οποία διακαώς υποστηρίζει την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.

 

Πως θα προστατευθούν αγαητοί κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα εθνικά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα της εθνικής Ελληνικής μειονότητας των κατοίκων και περουσιών του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου; Δεν έπρεπε αυτό να αποτελεί κάποιο προαπαιτούμενο για την ενταξη των προενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία .Στο να υποχρεωθεί δηλαδή να αποδεχθεί την ισότιμη μεταχείριση με όλους τους Αλβανούς πολίτες του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Δεν μπορούσε το “φρένο” στην έναρξη των  προενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε να το βάλει ο Μητσοτάκης; Έπρεπε – ευτυχώς- το “φίδι από την τρύπα” να το βγάλει ο Γάλλος Μακρόν; Έχει βέβαια τους δικούς του λόγους και το έκανε εμάς όμως μας  “ήλθε κουτί”. Από δω και πέρα λοιπόν  ας προσέξει η Ελληνική κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης προσωπικά  να πράττει σύμφωνα με τα συμφέροντα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και να θέτει συνεχώς ¨βέτο” ως προς την ένταξη της Αλβανίας πρωτίστως στην Ε.Ε  αν δεν συμμορφωθεί ως προς την στάση της και την συμπεριφορά της απέναντι στην Ελληνική εθνική ομογένεια της Βορείου Ηπείρου.

 

 

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΦΥΛΛΑΣ

 

 

 

12

image

image

Newsletter