twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΑΡΘΡΑ

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 19:13
Εκτύπωση

Δημοκρατία, μια λέξη που προσδίδει πολιτισμό, ελευθερία, περηφάνεια. Ο κόσμος ψηφίζει και συμμετέχει στις αποφάσεις, και οι εκλεγμένοι απο τον λαό εκπροσωπούν την βούληση του κοσμου.

Αυτά θα ίσχυαν και στην Ελλάδα ΑΝ είχαμε δημοκρατία.

Έχουμε;

Κάποτε ο κόσμος ήξερε, εχω δικτατορία, δε μιλάω γιατι θα τιμωρηθώ, εκτος βέβαια αν η αποψη σου συμφωνούσε με αυτή του καθεστώτος. Τώρα βέβαια στην Ελλάδα μιλάς, και δεν τρως ξύλο, απλά δεν έχει καμία βαρύτητα η γνώμη σου, Ακόμη και αν είσαι πλειοψηφία. Όμως μπορείς να ψηφίζεις όποτε σου το λένε ώστε "Κυριαρχε Ελληνικέ Λαέ" να πεις το ποιός θα σε κυβερνήσει. Και ξανά η γνώμη σου περνάει στα ψιλά.

Δημοκρατία λοιπόν.

Η πλειοψηφία, στο πολίτευμα της Δημοκρατίας αποφασίζει και η μειοψηφία είναι εκείνη που δέχεται την γνώμη των πολλών. Προσοχή δεν αλλαζει τα πιστεύω της η μειοψηφία, απλά σέβεται την γνώμη των πολλών. Αυτα συμβαίνουν καπου αλλού, γιατί στην Ελλάδα το έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο. Το Κόμμα που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό (!), όχι την πλειοψηφία, αλλα και ένα 35% ας πούμε, είναι η κυβέρνηση. Δηλαδή, η επιλογή του 35% του πληθυσμού που ψηφισε (προσοχή, μονο όσων ψηφισαν!) ξαφνικά γίνεται ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.... Αυτη η πλειοψηφία του 35% θα εξουσιάζει το υπόλοιπο 65% που δεν ήθελε για κυβέρνηση αυτο που επέλεξε το 35%. Άρα για να το κανουμε λιγο σαφές, 35% του 60% που ψήφισε εξέλεξε το κόμα εκέινο που θα εξουσιάζει το 65% αυτων που ψήφισαν. Δημοκρατια; Χλωμό.  

Όμως έχουμε το δικαίωμα να διαδηλώνουμε...

Κατά ένα περίεργο τρόπο όταν μια διαδήλωση είναι σχετικά μικρή, ολα καλα, οι διαδηλωτές διαμαρτυρονται ελεύθερα, απλά η γνώμη τους δεν νοιάζει κανένα υπεύθυνο. Όταν όμως η διαδήλωση είναι μαζική (Αγανακτισμένοι τότε-Μακεδονία τώρα κλπ) τότε κατά ένα ΜΑΓΙΚΟ τρόπο λίγα άτομα (κουκουλοφόροι) χτυπιούνται με την αστυνομία, τα δακρυγόνα και οι κρότου λάμψης πέφτουν στην διαδήλωση και ξαφνικά η διαδηλωτές, με ενα απόλυτα φυσιολογικό αίσθημα επιβίωσης, αποχωρούν. Έτσι η γνώμη του κόσμου θάβεται μέσα σε αναλύσεις και σε ατάκες του τύπου λυπούμαστε, θα μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και τόσα άλλα ωραία.

Δημοκρατία; Μάλλον πάμε να καταλήξουμε σε κάτι άλλο παρά σε αυτο.

Σήμερα 20/1/2019 ένα μωρό έχασε τις αισθήσεις του απο τα χημικά, δημοκρατικότατο.... Ας βάλουμε και το κερασάκι στην τούρτα. Δεν θα εξετάσω αν η συμφωνία (Πρέσπες) είναι καλή ή όχι. Αυτό που θα πώ είναι το εξής, μόνο ένας τυφλός δε θα έβλεπε οτι η πλειοψηφία του λαού δε την θέλει. Σε μια Δημοκρατία αυτό θα σήμαινε οτι όποιος και άν κυβερνά θα πρέπει να ακουσει τη γνώμη των πολλών. Όταν όμως έχει αντίθετη αποψη από αυτο που φαίνεται να θέλει η πλειοψηφία τότε το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ θα ήταν να προχωρούσε σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΠΑΤΕ;

 

 

Πηγή: e-nisos.eu

12

image

image

Newsletter