twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 16:46
Εκτύπωση

12Πριν λίγο καιρό, ο τσαρλατάνος της Ελληνικής δημοσιογραφίας, Βερύκιος ανήρτησε στα social media, την Παναγία μας και τον Χριστό μας, με την μορφή ποντικού. Βλασφήμισε δηλαδή επίσημα τα Ιερά Χριστιανικά μας Σύμβολα, και κανένας δεν αντέδρασε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων , οι οποίοι και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του. Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έκανε αισθητή την παρουσία της σ’ αυτό το θέμα, ζητώντας το αυτονόητο, την αποπομπή του από τον ιδιωτικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό που εργάζεται. Ίσως οι "δημόσιες σχέσεις", κάποιες φορές, να λειτουργούν ανασταλτικά ως προς την ουσία της διεκδίκησης. Επί εποχής του μακαριστού Χριστόδουλου, αν συνέβαινε αυτό θα είχε κινηθεί γη και ουρανός προκειμένου να καταδικαστεί και να αποπεμφθεί αυτός ο άθεος δημοσιογράφος. Τον τελευταίο καιρό όμως, φαίνεται ότι έχει ενορχηστρωθεί επίθεση εναντίον της Χριστιανικής Ορθοδοξίας και των Ιερών Συμβόλων μας.

Εμφανίστηκε και μία Ένωση Αθέων, η οποία ζητούσε επισταμένως την αφαίρεση της εικόνας της Παναγίας και των θρησκευτικών συμβόλων από την δικαστική αίθουσα της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, όπου θα συζητούνταν η ακύρωση του μαθήματος των Θρησκευτικών και του περιεχομένου στα σχολεία, η κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού, η κατάργηση της καθημερινής υποχρεωτικής προσευχής στα σχολεία, ο τρόπος απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών κ.α. Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι η Ένωση Αθέων που προσέφυγε στο ΣτΕ, είχε και συνοδοιπόρους την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΛ.Ε.Δ.Α) και κάποια μεμονωμένα άτομα και γονείς 24 τον αριθμό.

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των Θρησκευτικών έκανε  η Εκκλησία της Ελλάδος (δόξα σοι ο Θεός) , η Εκκλησία της Κρήτης. Και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης "Ο ΚΑΙΡΟΣ".  Τα αιτήματα βέβαια των αθέων, απορρίφθηκαν όλα από το ΣτΕ, το διαβολικό τους έργο, όμως πιστεύω ακράδαντα, ότι θα συνεχιστεί σε πολλούς τομείς με διαφορετικές μορφές. Η ουσία όμως παραμένει μία και δυνατή: ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, οι Ιεράρχες, η Ιερά Σύνοδος, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, πρέπει να είναι πανταχού παρούσα και να εμφανίζεται προς τα έξω με δυναμική και έντονη φωνή, Οι "δημόσιες σχέσεις' πρέπει να φύγουν από την Εκκλησία της Ελλάδος, και να αφιερωθεί στον πραγματικά θρησκευτικό και ποιμαντικό της έργο, όπως αυτό υπάρχει στις αποφάσεις των οικουμενικών Συνόδων, στην Εκκλησιαστική ιστορία, και στα διάφορα Θρησκευτικά έγγραφα.

 

 

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΦΥΛΛΑΣ

12

image

image

Newsletter