twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 18:59
Εκτύπωση

imageΣε μια κοινωνία, όπου οι αρχές και τα ιδεώδη ξεθωριάζουν από την παγκοσμιοποίηση και την εφήμερη ευμάρεια, σε μια εποχή που ο εγωισμός και ο ωχαδερφισμός πρυτανεύουν στη σύγχρονη ζωή, σε μια Πολιτεία που στέκεται ανίκανη να συνδράμει τα παιδιά, τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους, στην ενισχυτική διδασκαλία, τη δια βίου μάθηση και τη δημιουργική απασχόληση, έρχονται ιδρύματα κοινωνικά και εκπαιδευτικά (κυρίως ανήκοντα στο χώρο της Εκκλησίας) να καλύψουν το κενό αυτό.

 

Στη Χίο, με απόλυτη βεβαιότητα –και έχοντας πλήρη εικόνα των πραγμάτων– μπορούμε να πούμε ότι το μεγαλύτερο έργο εξ αυτών των ιδρυμάτων (αναφορικά με την παροχή των προαναφερόμενων διακονημάτων) παρέχει το <<Κουκουνάρειο>> Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Λατόμι (Παναγία Λατομίτισσα).

 

Πρόκειται για μια εστία μάθησης, πολιτισμού, αλτρουισμού. Στον φιλόξενο χώρο του, τα απογεύματα όλων των ημερών, διδάσκονται μαθήματα συνολικά τριάντα (30) ειδικοτήτων. Μαθήματα σχολικά κάθε είδους, ξένες γλώσσες, μουσική, ζωγραφική-αγιογραφία, γεωπονική, ραπτική, θετικές και θεωρητικές επιστήμες και οτιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

 

΄΄Πολυφροντιστήριο΄΄, χώρος δημιουργικής απασχόλησης και κοιτίδα μάθησης.

 

Πραγματικά, εκπλήσσεται κανείς θετικά, έκθαμβος ων από το μέγεθος του έργου που παράγεται στο <<Κουκουνάρειο>> Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας Λατομίτισσας και τούτο –κυρίως– χάρη στην επιμελή φροντίδα του Εφημερίου του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Φιλιππάκη, των μελών του Εκκλησιαστικού του Συμβουλίου και των τριάντα (30) και πλέον εκπαιδευτών του, που διδάσκουν όλοι εθελοντικά-δωρεάν.

 

Το <<Κουκουνάρειο>> Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Παναγίας Λατομίτισσας ανηγέρθη με δαπάνη του ευλαβούς ζεύγους Γεωργίου και Καλλιόπης Κουκουνάρη, προ 17-18 ετών και έκτοτε αναπτύσσει ζηλευτή δράση.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, από τις αίθουσές του έχουν γαλουχηθεί εκατοντάδες παιδιά και έχουν εντρυφήσει εκατοντάδες ενήλικες.

 

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που διαπιστώσαμε ότι, για μια ακόμη φορά, φέτος, στο Κέντρο αυτό θα διδαχθούν μαθήματα δεκάδων ειδικοτήτων, ιδιαίτερα σχολικών, που μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές από ολόκληρη  τη Χίο, ξεκινώντας τις δραστηριότητές τους στις αρχές Οκτωβρίου ε.ε.

 

{Να σημειώσω ότι, με τον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Λατομιτίσσης με συνδέουν πνευματικοί δεσμοί, μιας κι εκεί χειροθετήθηκα <<Βηματάριος>> στις 15 Αυγούστου 1995, από τον μακαριστό Μητροπολίτη μας κυρό Διονύσιο (με <<κέλευσαν>> ο τότε Ιεροδιάκονος π. Μάρκος Βασιλάκης –νυν Σεβ. Μητροπολίτης μας– και ο τότε νέος Εφημέριος του Ι. Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης. Ο δε π. Βασίλειος με <<κέλευσε>> ως Αρχιδιάκονος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Χίου και όταν χειροθετήθηκα <<Αναγνώστης>>, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου, στις 25 Δεκεμβρίου 1992 (την ημέρα των Χριστουγέννων) και πάλι από τον αείμνηστο Μητροπολίτη μας Διονύσιο}.

 

Συγχαίρουμε τον π. Βασίλειο Φιλιππάκη και τους εθελοντές εκπαιδευτές, για όσα επιτελούν χάριν των παιδιών αλλά και των μεγαλυτέρων, ευχόμενοι καλή εκπαιδευτική χρονιά, με υγεία και δύναμη, ώστε επι πλείστα έτη να το συνεχίσουν προς δόξαν Θεού και ωφέλεια των ανθρώπων.-

 

 

 

Του Γεωργίου Φωτ. Παπαδόπουλου- Κήρυκα του θείου λόγου

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter