twitter youtube google

 

ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 17:36
Εκτύπωση

12Eπιδοτούνται με 22000 ευρώ νέοι αγρότες γράφει η είδηση και αυτή είναι μια ευχάριστη και εύστοχη είδηση γιατί ο πρωτογενής τομέας ανάπτυξης όχι μόνο αντιμετωπίζει την ανεργία αλλά προσφέρει και έναν ασφαλή πόρο επιβίωσης σε περίπτωση κρίσης. Αυτήν την εμπειρία βιώσαμε στον Β΄, Παγκόσμιο πόλεμο όταν οι έχοντες κτήματα όσον αφορά το υλικό πρόβλημα δεν εβίωσαν κατοχή.

           Στην εποχή μας όμως το όφελος είναι διπλό γιατί η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει την εργασιακή απασχόληση για την επεξεργασία των πρωτογενών προϊόντων που αναπτύσσει μια νέα βιοτεχνική τεχνολογία στην οποία μετέχουν και επιστήμονες για να παραχθεί ένα δευτερογενές προϊόν.

            Για τις επιδοτήσεις  και την γεωργική παραγωγή ενδιαφέρθηκαν μόνο 67 άτομα  οι πολλοί Χιώτες φοβήθηκαν τον δράκο που γεννά η γη στο χωράφια και πίνει ανθρώπινο αίμα. Αυτό είναι φυσικό αφού η ογδοηκονταετής προπαγάνδα περί ούριων ανέμων και γαλήνιων υδάτων έχει παγιώσει στην Χιακή κοινωνία άστοχες και επιβλαβείς επαγγελματικές νοοτροπίες και επιλογές.

            Αλλού λοιπόν πρέπει να επικεντρώσουν οι αρμόδιοι τις προσπάθειες για την πάταξη της ανεργίας και την πληθυσμιακή ανάπτυξη του νησιού που ερημώνει αργά αλλά σταθερά. Να φέρουν άνεργους άκληρους αγρότες από την γεωργική Ελλάδα και να τους δώσουν πάμφθηνη ή δωρεάν στέγη στα εγκαταλειμμένα χωριά. Να τροποποιήσουν το σύνταγμα για να εξημερώσουν επιταγμένη εύφορη εγκαταλειμμένη γη που κατέληξε σε αγρία κατάσταση και μπορεί τυπικά να υπάρχει  ένα αρχαίο χαρτί ιδιοκτησίας αλλά δεν ενδιαφέρεται να καλλιεργήσει κανείς. Να δοθεί δάνειο με τόκο 1% και  γεωπόνος σύμβουλος και με τον όρο να επιστραφεί στο υπουργείο γεωργίας το κτήμα αν δεν παράγει την υπολογισθείσα από τον γεωπόνο ποσότητα παραγωγής.

            Αυτός είναι ο σωστός προγραμματισμός  που γίνεται σε άλλες χώρες για να μην διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα από ανεύθυνους, που θα επιδοτούνται για να κάνουν τρύπες στο νερό και καλό θα ήταν να εξετάσουμε πως προγραμματίζουν  οι άλλοι λαοί που πέτυχαν και να προσαρμόσουμε τα προγράμματα ανάλογα. Χρήσιμο επίσης θα ήταν αν εξέταζαν πως παράγουν οι άλλοι νησιώτες, οι Σαμιώτες, οι Μυτιληνιοί οι Κρητικοί και οι άλλοι νησιώτες.

            Αυτά για τους 67 μετά λύπης γράφουμε, γιατί συμπεραίνουμε ότι η κακοδαιμονία της Χίου και ο πληθυσμιακός μαρασμός έναντι των άλλων νησιών προέρχεται από τις παραπλανητικές προπαγανδιστικές φιέστες  και τις εμβόλιμες νοοτροπίες και πραχτικές.

 

 

Του Στέλιου  Δ.  Καραβόλου

 

12

image

image

Newsletter