twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 15:27
Εκτύπωση

Ο Πρόεδρος και  τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Χαλκειούς  σε  εκδήλωση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του Χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Αστυνομική Δνση Χίου, τον Δκτή Κλιμακίου Φύλαξης και Ασφάλειας ΚΕΔ Χίου καθώς και σε όλο το προσωπικό της ΕΛ. ΑΣ. Οι οποίοι καθημερινά συμβάλουν με την παρουσία τους στην προστασία και την ασφάλεια των μαθητών της Κοινότητας μας εξασφαλίζοντας μια εξαιρετική σχέση της νέας γενιάς με την πολιτεία και την Ελληνική Αστυνομία.

12

 

Συγκεκριμένα  η Κ.Ε.Δ  της  ΒΙ.ΑΛ. βρίσκεται στην Κοινότητας Χαλκειούς.  Καθημερινά  τις  πρωινές ώρες 06:45-07:30 πολλοί εκ των διαμενόντων μεταναστών της ΚΕΔ συγκεντρώνονται στο μοναδικό κεντρικό σημείο στάσης Μ.Μ.Μ. της Κοινότητας για δυο βασικούς λόγους:

                   α.      για την μετακίνηση τους  στο κέντρο της πόλης της Χίου,

                     β.  αποτελεί  εκ  συνήθειας σημείο συλλογής και εύρεσης εργασίας από επαγγελματίες. 

 

Το εν λόγω σημείο  αποτελεί ταυτόχρονα, κατά  τις  πρωινές ώρες:

   

                     α.  σημείο συγκέντρωσης ανήλικων μαθητών/τριων  για την επιβίβαση τους στα μισθωμένα  λεωφορεία, απ΄ τις σχολικές δομές, για τα σχολεία και

                     β.   κεντρικό διερχόμενο κόμβο προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΚΕΔ που εν γένει εδρεύει στην περιοχή.

   

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου  ως πρόεδρος  της  Κοινότητας Χαλκειούς αιτήθηκα συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου κ. Ιωάννη Αραμπατζή προκειμένου να συζητηθούν θέματα τα οποία αφορούν την ασφάλεια των κατοίκων του χωριού ώστε να αποφευχθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα είχαν προκύψει κατά το παρελθόν.    

 

Μέρος απ΄  τα αιτήματα  μου  ήταν  η  συνδρομή  της  ΕΛ.ΑΣ.  για  την παρουσία στελεχωμένου οχήματος τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων στο προαναφερθέν σημείο συγκέντρωσης των μαθητών/τριων για τν αποτροπή τυχόν προβλημάτων ασφαλείας.

 

Την  ίδια   ημέρα  συναντήθηκα  ήρθα  και  με  τον Δτκή  Κλιμακίου  Φύλαξης  και Ασφάλειας ΚΕΔ Χίου Υπαστυνόμο Α΄ κ. Λαγούδη Λάμπρο ο οποίος με διαβεβαίωσε για τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της ομαλή  και  ασφαλούς διέλευση των μαθητών του σχολείου μας.

Από την επόμενη ημέρα διαπιστώθηκε η άμεση ανταπόκριση με περιπολικό  της

ΕΛ.ΑΣ. στο κομβικό σημείο  ρυθμίζοντας την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων, επιτρέποντας έτσι την ασφαλή διέλευση των μαθητών, όσο και την οριοθέτηση του χώρου όπου ανέμεναν πολίτες και πολλοί μετανάστες προκειμένου να επιβιβαστούν ομαλά στα λεωφορεία (εικόνες 1,2,3,4,5).

 

Στο τεράστιο ζήτημα του μεταναστευτικού που ταλανίζει τον τόπος μου,  η άμεση κινητοποίηση και εκδήλωση ενεργειών των Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και εν γένει του Αστυνομικού Προσωπικού αποτελεί θεμέλιο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στη τοπική κοινωνία και αξίζει συγχαρητηρίων.

12

image

image

Newsletter