twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 13:50
Εκτύπωση

12

Ο Κ. Μουτζούρης έχει κρατήσει φιλολαϊκή στάση στο μεταναστευτικό και αυτό τον κρατά σε μεγάλο βαθμό ψηλά στη συνείδηση των τοπικών κοινωνιών, ωστόσο νιώθει ζεστή την ανάσα τον Στ. Μαλέλη, ο οποίος κρατά ανάλογη στάση στο μεταναστευτικό με τη διαφορά ότι η θέση του απέχει από λαϊκιστικές κραυγές και υιοθετεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που σύσσωμη η αντιπολίτευση στον δήμο Χίου έχει ψηφίσει.

 

Ο Κ. Μουτζούρης πέραν τούτου, δηλαδή της ορθής κοινωνικά στάσης που έχει κρατήσει στο μεταναστευτικό δεν έχει παράγει τίποτα το σπουδαίο (εξαίρεση αποτελεί το Φράγμα Κόρης Γεφύρι). Ενδεικτικό είναι, ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Π. Βρούλης πρόβαλλε τους καθορισμούς της παρόδιας βλάστησης, λησμονώντας ότι διανύουμε το 2ο μισό του καλοκαιριού και οι εργασίες αυτές θα έπρεπε να είχαν τελειώσει αρκετά νωρίτερα.

 

Επίσης ο Κ. Μουτζούρης παρά το άνοιγμα στον Συνδυασμό Καλογήρου και στον Συνδυασμό Χριστόφα έχει κάνει δύο μεγάλα πολιτικά λάθη στη Χίο. Το πρώτο αφορά τον Π. Μπουγδάνο και το δεύτερο την Α. Τόπακα. Κατά τη θητεία του πρώτου η Περιφέρεια ρόλαρε πολύ καλύτερα και σ’ αυτόν οφείλετε σε μεγάλο βαθμό η ορθή προβολή της εμπεριστατωμένης πολιτικής θέσης για το μεταναστευτικό που είχε η Περιφερειακή Αρχή την περίοδο των ΜΑΤ. Η δεύτερη δούλεψε άοκνα και σ’ αυτήν οφείλετε σε μεγάλο βαθμό η καλή εικόνα της Περιφερειακή Αρχής στον τουριστικό τομέα. Ο Κ. Μουτζούρης έχει χάσει δύο σημαντικά πολιτικά πρόσωπα που δύσκολα αναπληρώνονται. Μένει να φανεί με ποια πρόσωπα θα καλύψει το κενό των δύο.

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΣΧΟΛΙΑΡΧΗΣ

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

12

image

image

Newsletter