twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 18:44
Εκτύπωση

12

Το πρώτο αφιέρωμα -μέσα στο 2023- στο Διανησιωτικό Φεστιβάλ Β. και Ν. Αιγαίου «CINEμάθεια» θα προβληθεί το ερχόμενο Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, ώρα 10-11πμ., από το κανάλι της Βουλής.

Σε αυτό το αφιέρωμα τα νησιά των Φούρνων Ικαρίας, της Χίου, της Λήμνου και της Λέσβου έχουν την τιμητική τους, μέσα από μαθητικές κινηματογραφικές δημιουργίες που πραγματοποιήθηκαν με πολύ κόπο, κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας (2021-22), χάρη στην ακάματη προσπάθεια εκπαιδευτικών που εμψύχωσαν και καθοδήγησαν αποτελεσματικά τις ομάδες τους.

Η Ιστορία, οι σχέσεις και η δυσκολία της λήψης αποφάσεων στην εφηβική ηλικία, η παράδοση της υλικής και άυλης κληρονομιάς δημιουργούν στο αφιέρωμα αυτό ένα υπέροχο «ψηφιδωτό»  που, για μία φορά ακόμη, φέρνει στο προσκήνιο τις δυνατότητες που έχει αυτό που θα ονομάζαμε «Σχολείο Πολιτισμού».

Φέτος, το Φεστιβάλ «CINEμάθεια, 2023» διανύει τον 11ο χρόνο της ύπαρξής του και έχει δεχθεί 47, συνολικά, αιτήσεις από σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης των νησιών: Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Οινουσσών, Σάμου, Φούρνων, Ικαρίας, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Ρόδου, Χάλκης, Άνδρου, Μήλου, Πάρου, Σίκινου, Σύρου, Φολέγανδρου, καθώς και αίτηση από το ελληνικό Λύκειο Μπίλεφελντ της Γερμανίας.

 Το 11ο Φεστιβάλ σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο του ερχόμενου Ιουνίου (23-24-25), στη Χίο, από τη Δ/θμια Εκπ/ση Χίου και το Ε.Θ.Ο.Σ. (Εθιμομάθεια Θεατρομάθεια Ομηρομάθεια Σινεμάθεια) Αιγαίου.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ στο ΚΑΝΑΛΙ της ΒΟΥΛΗΣ:

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 10-11 πμ.

Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου CINEμάθεια, 2021-2022

ΤΙΤΛΟΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ

“Μια φορά...

εκείνα τα χρόνια...”

Γυμνάσιο

-με Λυκειακές τάξεις- Φούρνων

“Pepper”

1ο Γυμνάσιο Χίου

“Η απόφαση”

Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου

“Δεν προλαβαίνω”

2ο Γυμνάσιο Χίου

“«Καλό είναι να υπάρχεις… αλλά να ζεις είναι άλλο πράγμα»: Φώτης Κόντογλου”

Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου

“Μη μείνεις φυσαλίδα...γίνε ο βράχος που είσαι!”

3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

“Μουσική κεντιά”

Μουσικό Σχολείο Χίου

   

12

image

image

Newsletter