twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 17:34
Εκτύπωση

Στο θρυλικό νησί της Σικελίας διαπλέκονται ο τεράστιος πλούτος και η μεγάλη φτώχεια, στην κωμωδία που φέρει τον εύστοχο τίτλο: Χαβιάρι και Φακές. Το έργο ανεβαίνει από την Θεατρική Ομάδα του ΜΕΟΘ,  στη σκηνή του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, το διήμερο, Σάββατο και Κυριακή,  5 και 6 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ.
Είσοδος: Εθελοντική συνεισφορά

12


Το «Χαβιάρι και Φακές» είναι κωμωδία καταστάσεων βουτηγμένων στην παρανομία, που γράφτηκε τη  δεκαετία  του εβδομήντα από τους Σικελούς συγγραφείς Τζούλιο Σκαρνάτσι και Ρέτζο Ταραμπούζι.

Ο κεντρικός ήρωας του έργου, Λεωνίδας Παπαγάτος, κερδίζει τα προς το ζην παρεισφρέοντας  ως επαγγελματίας «καλεσμένος», σε δεξιώσεις της υψηλής κοινωνίας. Εκεί ξαφρίζει ο,τι φαγώσιμο μπορεί από τον πλούσιο μπουφέ για την επιβίωση της οικογένειάς του, η οποία ζει κάτω από άθλιες συνθήκες.

Σε κάποια από αυτές τις δεξιώσεις προτείνει την ίδρυση ενός  φιλανθρωπικού συλλόγου  για τη στήριξη απόρων οικογενειών με πρώτη και καλύτερη τη δική του. Από εδώ ξεκινά η υπόθεση που στην εξέλιξη της  προσφέρει  συγκίνηση αλλά και προβληματισμό, γέλιο αλλά και τρυφερότητα.

12

image

image

Newsletter