twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 10:32
Εκτύπωση

12

Η ερώτηση που έθεσε ο Κ. Βελόπουλος στη Βουλή αφορά ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία της Βολισσού Χίου. Η κατασκευή ενός μικρού φράγματος στον Μαλαγκιώτη ποταμό μπορεί να λύσει το υδρευτικό πρόβλημα της περιοχής και να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων της Βολισσού Χίου, χρόνιο είναι το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει το χωρίο τους. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι η ανεξέλεγκτη κατανάλωση νερού μέσω παράτυπων αρδευτικών συνδέσεων και γεωτρήσεων προκαλεί έντονο πρόβλημα ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή της. Θεωρούν οι ως άνω ότι η πρακτική των γεωτρήσεων που εφαρμόζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την πρόχειρη λύση του προβλήματος θα καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής τους, επιτρέποντας το θαλασσινό νερό να εισχωρήσει και να καταστρέψει ανεπανόρθωτα τον τόπο τους. Ζητούν οι ως άνω κάτοικοι από την Πολιτεία και τους αρμοδίους φορείς να χρηματοδοτηθεί ένα έργο κατασκευής μικρού φράγματος ψηλά στον Μαλαγκιώτη ποταμό, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης, τονίζοντας ότι είναι ένα έργο που είναι ώριμο στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς υπάρχει ήδη σχετική μελέτη κατασκευής του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, κατά το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί, ώστε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή μικρού φράγματος στον Μαλαγκιώτη ποταμό στην περιοχή της Βολισσού Χίου για την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

12

image

image

Newsletter