twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 16:21
Εκτύπωση

12

Η προεκλογική περίοδος αναμφισβήτητα έχει θερμανθεί σημαντικά. Οι αντιπαραθέσεις σε ηγετικό επίπεδο κομμάτων αντικαθιστούν σιγά-σιγά τα μείζονα κοινωνικά προβλήματα.

 

Στον τόπο μας αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις κυριαρχεί η φωτιά που άναψε η ανακοίνωση του Ναυάρχου ότι διαχωρίζει την θέση του από την ΝΔ καταγγέλλοντας την ΝΔ και τον Νότη Μηταράκη για στημένο ψηφοδέλτιο, αυταρχισμό, πολιτική διαπλοκή και διαφθορά.

 

Η πρωτοφανής για τα πολιτικά δεδομένα του τόπου μας κίνηση του Σταύρου Μιχαηλίδη παρακίνησε την τοπική ηγεσία του κάποτε πανίσχυρου στην Χίο ΠΑΣΟΚ να ξαναβγεί δυναμικά στο προσκήνιο μετά από χρόνια με την τολμηρή αλλά όπως αποδεικνύεται ευφυή πολιτική κίνηση να προτείνει στον Ναύαρχο να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

 

Η διαφαινόμενη σύγκλιση των δυο πλευρών φαίνεται να έχει αναπτύξει έντονη δυναμική και να έχει πυροδοτήσει υψηλές προσδοκίες στο κεντρώο ΠΑΣΟΚ για διεκδίκηση της μιας από τις δύο έδρες στην Χίο.Ο κεντρώος χώρος είναι ο πολιτικός χώρος που αντλούσε κυρίως τη δύναμη ο Νάυαρχος ως πολιτευτής της Ν.Δ.!

 

Αυτό το βάσιμο ενδεχόμενο κουβεντιάζεται έντονα στα πηγαδάκια των στελεχών όλων των παρατάξεων στην Χίο και φαίνεται να έχει θορυβήσει περισσότερο τον Νότη Μηταράκη ο οποίος επιχειρεί άτσαλα να αλλάξει το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο πρόσωπό του και στο κόμμα του κάνοντας αποσπασματικές κινήσεις όπως αυτό με τον διορισμό προσώπων που υπηρέτησαν το γραφείο του, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ και προσώπων του περιβάλλοντος του Σταμάτη Κάρμαντζη στο διοικητικό συμβούλιο της βιβλιοθήκης που ξεσήκωσε σάλο.  

      

Αυτό λοιπόν που παρατηρείται είναι ότι η κίνηση Μιχαηλίδη και του ΠΑΣΟΚ έρχεται μετά από χρόνια να ξαναφέρει στο προσκήνιο την πραγματική πολιτική στην Χίο.

 

Γιατί όμως αυτή η υποψηφιότητα έχει δημιουργήσει τέτοια αναταραχή και προσδοκίες στο μέχρι σήμερα παραγκωνισμένο πολιτικά ΠΑΣΟΚ;

 

Είναι αποδεκτό απ’ όλες τις πλευρές ότι ο Σταύρος Μιχαηλίδης εδώ και δεκαετίες έχει έντονη πολιτική και κοινωνική παρουσία με ολοκληρωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις σε όλο το φάσμα των προβλημάτων που απασχολούν το νησί.

 

Αυτό σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα, αξιοπιστία και τον φιλικό χαρακτήρα του, έχει καταφέρει να προσελκύσει ψηφοφόρους όλων των πολιτικών τάσεων που συσπειρώνονται γύρω από μια τέτοια υποψηφιότητά γεγονός που έχει καταγραφεί σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

 

Εν κατακλείδι η υψηλή δημοτικότητα και αποδοχή του Ναυάρχου έχει καταφέρει να δημιουργήσει ιδιαίτερα θετικό κλίμα γύρω από την υποψηφιότητά του η οποία φαίνεται να δίνει πολιτική διέξοδο όχι μόνο στους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αλλά και αυτό είναι σημαντικό στους νέους που έχουν βγει στα κάγκελα με την αναξιοπιστία συστημικών προσώπων αλλά και σε μεγάλο τμήμα αναποφάσιστων και όσων τα τελευταία χρόνια απέχουν από τις εκλογές.

12

image

image

Newsletter