twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 19:25
Εκτύπωση

12

Νέο “κρούσμα” διαπλοκής με αφορμή τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα

Μείζον ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων έχει προκύψει για μία ακόμα φορά με επίκεντρο το πρόσωπο του Ανώτατου Εισαγγελέα στην Ελλάδα, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος μάλιστα αρνήθηκε να συναντηθεί με την επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που βρέθηκε στην Αθήνα στα πλαίσια διερευνητικής αποστολής για την διαφθορά και την ελευθερία του Τύπου. Προ ολίγων ημερών, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέθεσε στον Ισίδωρο Ντογιάκο να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, ο γιος του εν λόγω εισαγγελέα, ήταν υπάλληλος στο υπουργικό γραφείο του παραιτηθέντος λόγω του δυστυχήματος Υπουργού Μεταφορών, από το 2019 μέχρι και την ημέρα της παραίτησης. Ως εκ τούτου, ο εισαγγελέας καλείται να ελέγξει τυχόν ποινικές ευθύνες του μέχρι προ 3 ημερών προϊσταμένου του γιου του, εγείροντας σοβαρά ζητήματα ασυμβίβαστου και σύγκρουσης συμφερόντων τα οποία κανείς δεν τολμά να επισημάνει.Σημειώνεται ότι είναι ο ίδιος εισαγγελέας που αποφάσισε την προφυλάκιση των Ελλήνων εθνικιστών το 2013 κατόπιν εντολής του τότε πρωθυπουργού, όπως αποδεικνύεται και από σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο. 

Ως εκ τούτου, ερωτάται η Επιτροπή:

-Ποιες πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβει προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα διαπλοκής και εκτεταμένης διαφθοράς που διατρέχει την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και το πολιτικό σύστημα σε ανώτατο επίπεδο;

Την αποκλειστική ευθύνη για τις απόψεις που δηλώνονται φέρει ο Ευρωβουλευτής. Οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

12

image

image

Newsletter