twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 16:37
Εκτύπωση

12

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Είναι αλήθεια να απορεί κανείς, με το γεγονός ότι οι διορισμένοι αυλικοί του Υπουργού κ. Μηταράκη μπορούν ακόμη και αισθάνονται ευθυμία αντί ντροπή για την τυφλή τους υποταγή στον άνθρωπο που επί των ημερών του και με ευθύνη αιματοκυλίστηκε το νησί από τα ΜΑΤ και που με τρομερή συνέπεια, καθημερινά, επιχειρεί να πουλήσει στον χιώτικο λαό φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Επειδή λοιπόν φαίνεται ότι τα μέλη της ΔΕΕΠ της Ν.Δ. ζουν σε μια άλλη χώρα, οφείλουμε να τους επαναφέρουμε στην πραγματικότητα:

  1. Αντιμετώπιση Πανδημίας.

Η αλήθεια είναι κύριοι ότι αντί να προσλαμβάνετε νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, Εκαβίτες και λοιπό υγειονομικό προσωπικό, συνεχίζετε να διορίζετε αστυνομικούς και συνοριοφύλακες. Ευτυχώς που υπήρχε το ΕΣΥ, δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ, που από εκεί που σύμφωνα με διαχρονικές δηλώσεις στελεχών σας θέλατε να καταργηθεί, τώρα πίνετε νερό στ’ όνομά του. Χάρις στο ΕΣΥ αντιμετωπίστηκε στοιχειωδώς η Πανδημία, με πλήθος θυσίες από τους υγειονομικούς και με υποστήριξη της δημιουργίας νέων ΜΕΘ από τους απανταχού ευπατρίδεις Έλληνες. Όσο για τις ανθρώπινες απώλειες, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αναλογικά με τον πληθυσμό μας είμαστε στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στη αύξηση θανάτων με σύνολο απωλειών πάνω από 30000.

2.Αντιμετώπιση κρίσης στον Έβρο.

Σχετικά με το ζήτημα αυτό η κυβέρνηση ορθώς έπραξε, όμως δεν πρέπει να λησμονούμε δύο παράγοντες: Α) Ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να υπερασπιστεί την χώρα. Β) Η πολιτική του κ. Μηταράκη σχετικά με τη δημιουργία υπερδομών, προσφέρει για πάντα τα κλειδιά του μεταναστευτικού στην Τουρκία, αφήνοντας την να το εργαλειοποιεί κατά το δοκούν, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στα ακριτικά μας νησιά και πλήττοντας την χώρας μας και εν τέλει την Ευρώπη.

3.Εξωτερική πολιτική.

Καλώς συνήφθησαν συμφωνίες με Γαλλία, Αίγυπτο και Η.Α.Ε. αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτές διέπονται από έναν απολύτως ευκαιριακό χαρακτήρα και δεν υπαγορεύτηκαν από κάποιον συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό. Επίσης το ότι μετράτε την επιτυχία σας σ' αυτόν τον τομέα με κριτήριο το ποσό καλές είναι οι σχέσεις της χώρας μας αποκλειστικά με τις ΗΠΑ, εμάς μας ξεπερνά…

4.Φοροελαφρύνσεις – άνθρακας ο θησαυρός και άκρατος λαϊκισμός.

Το ότι προχωρείτε σε φοροελαφρύνσεις και αντιμετωπίζετε την ενεργειακή κρίση όχι με μέτρα στρατηγικά όπως σας υποδεικνύουμε εμείς, καταδεικνύει μια κοντόφθαλμη πολιτική που προκρίνει την δημιουργία πελατειακών σχέσεων και συνιστά την πεμπτουσία του λαϊκισμού, όπως ακριβώς σας τον δίδαξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο συνεχώς συγκρίνεστε χωρίς να έχετε αντιληφθεί ότι στα μάτια του λαού είστε οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος! Αλήθεια ποιο είναι το πραγματικό αντίκρισμα αυτών των φοροελαφρύνσεων στην τσέπη του απλού πολίτη ο οποίος στενάζει υπό το βάρος της καταιγίδας της ακρίβειας, της κατακόρυφης ανόδου του πληθωρισμού και κυρίως των δραματικών διαστάσεων που έχει πάρει η αναπροσαρμογή της ηλεκτρικής ενέργειας στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ στέκει απλός θεατής συμβάλλοντας στην κερδοσκοπία των εταιρειών; Πάψτε να επαίρεστε λοιπόν γι’ αυτά διότι εκτίθεστε…

5.Ψηφιακός μετασχηματισμός.

Σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η αλήθεια είναι ότι έχετε κάνει βήματα προόδου, έστω και κουντρουβαλώντας (για μην ξεχάσουμε το θρυλικό "σκοιλ ελικικου") τα οποία όμως βασίζονται εν πολλοίς σε δικές μας πολιτικές όπως την διαύγεια και το ψηφιακό gov. Σας τονίζουμε ξανά λοιπόν, ότι τίποτα δεν έχει προκύψει από παρθενογένεση, όπως νομίζετε ή όπως ο άρχων της πολιτικής πλάνης κύριος Μηταράκης θέλει να σας κάνει να νομίζετε.

6. Και ένα υστερόγραφο.

Σχετικά με τα υπονοούμενα για το φράγμα κόρης γεφύρι, αν έχετε ανακαλύψει κάποιες ατασθαλίες θα προτείναμε να προσφύγετε άμεσα στον εισαγγελέα, όπως έχουν προσφύγει τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από θέσεις ευθύνης ήδη από το 2007. Να αναζητηθούν οι φάκελοι που είναι κατατεθειμένοι στο γραφείο του εισαγγελέα ώστε να καταλογιστούν οι ευθύνες. Καλό θα ήταν επίσης τις όποιες… ατασθαλίες να τις είχε αναφέρει στην προ ολίγων ημερών ομιλία του ο κ. Μηταράκης στο ξενοδοχείο Erytha. Για να μην σας θυμίσουμε ότι για την διεκπεραίωση αυτού του έργου έπρεπε να είχε μεριμνήσει η κυβέρνηση Καραμανλή πριν από 15+ χρόνια…

12

image

image

Newsletter